LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1337520 visitors today, Friday, 22/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-хемиска биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB) во дрога Дискавери и биотехнологијаЗначаен опис
Програмата за хемиска биологија и молекуларна биофизика во откривањето на дрога и биотехнологијата, основана од TIGP, Academia Sinica во 2002 година, напредна во една од најдобрите интердисциплинарни програми во Тајван. Програмата има за цел да ги зајакне научните размени со цел да ги искористи сите страни за нивните севкупни истражувачки достигнувања и да го зголеми бројот на истражувачки професионалци во оваа област во надеж дека ќе го промовира економскиот и социјалниот развој на Тајван. Во текот на овие години, алумни и алумни од CBMB служеа во двете академски институции или биотехнолошка индустрија да придонесат за нивната експертиза.

Програмата посветува посебен акцент на пет истражувачки полиња, вклучувајќи (1) протеинска хемија, (2) структурна биологија, (3) медицинска и биолошка хемија, (4) молекуларна и клеточна биологија, (5) клучна технологија. Во прилог на категоризирање на нашите членови на факултет и курсеви, на овој начин се одразува на потребната интеграција на повеќе дисциплини вклучени во денешниот развој на биотехнологијата. Преку обуката во курсеви, клучни вештини и тези истражување, оваа програма има намера да им понуди на студентите со две единствени предности; еден е да стане независен истражувач способен за решавање на проблемите, а другиот да има визија и способност да ја координира тимската работа.

Меѓународни искуства
Програмата CBB активно води партнерство со други меѓународни институции за размена на студенти (подобни студенти ќе бидат испратени со финансиска поддршка) и ко-надзор на тезата, како што се Универзитетот Грифит во Австралија и UC Davis во САД. Покрај тоа, CBMB програмата, исто така, им нуди на студентите шанса за размена на културни искуства со американски научници и студенти од УЗ Дејвис, Калифорнија за време на нивниот престој во пролет секоја пролет во пролет. Тоа е исто така одлична можност за студентите да стекнат најсовремени знаења за фармацевтската хемија, додека пак се во интеракција со професори и студенти од УЗ Дејвис. Постојат предавања и курс понудени од страна на УЗ Дејвис професори. Студентите кои успешно ги завршуваат овие курсеви може да добијат сертификат за завршување потпишан од УЗ Дејвис Декан за математички и физички науки и Одделот за хемија и имаат право да ги користат тие курсеви за да ги комплетираат програмите барања за кредитирање. За повеќе информации, ве молиме погледнете на: http://www.ibc.sinica.edu.tw/ucd-as/

Стипендии и стипендии
TIGP обезбедува поддршка за стипендии од НТ $ 34,000 (околу US $ 1060) месечно за сите студенти по завршувањето на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжена уште две години по докази за задоволителен напредок кон степенот. Во следните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на студентот теза советник. Износот на поддршката ќе биде на дискреционо право на советникот.


Подобност и други критериуми
Услови за прием:

Квалификации
Кандидатурата е отворена за локални и меѓународни студенти со диплома или магистерски степен во соодветно поле од акредитиран институт.
Барања за англиски јазик
За оние кандидати за кои англискиот не им е прв јазик, потребен е англиски тест за една од следниве комбинации:
Интернет-базирани TOEFL: 79
Компјутерски-базирани TOEFL: 213
Хартија-базирани TOEFL: 550
ИЕЛТС: 5.5
ГЕПТ: Високо средно ниво

Потребни документи
Потребните материјали наведени подолу мора да бидат на англиски јазик.
Оригиналните документи ќе бидат вратени само по барање и мора да бидат придружени со коверт со само-обраќање.
I. Факултет степен или магистерски степен со потпис на регистраторот и печат на институцијата која издава
II. Официјални академски записници
Официјалните записници со скали за оценување мора да бидат испратени директно од страна на регистраторот на институциите или поднесени со формуларот за апликација во запечатени коверти. Се препорачува објаснување за секој нестандарден систем за оценување.
III. Изјава за намена
Изјавата за намена треба да содржи кратка изјава за научните интереси и целите на кариерата на кандидатите заедно со опис на претходните постигнувања кои не се евидентни од другите поднесени документи. Доколку е применливо, може да се наведе резултатот од какво било истражување во тек.
IV. 3 препораки за писма
Оценка GRE (опционално)
Општите и субјектните резултати од општите тестови на испитот за додипломски студии (GRE) се опционални, но кандидатите се охрабруваат да обезбедат вакви документи. Кандидатите кои не обезбедат резултати од GRE, наместо тоа, ќе бидат оценувани со помош на придружните документи доставени заедно со апликацијата.
VI. Поддршка на документи
Високо препорачуваме кандидатите да обезбедат придружни документи во врска со нивните професионални искуства, публикации и други оригинални дела.
VII. Доказ за англиски компетентност е потребен за кандидатите од земјите кои не го зборуваат англискиот јазик. Во однос на условот за познавање на англискиот јазик, барателите на CBMB ќе бидат оценети во согласност со следните политики.
_ Кандидатите чиј мајчин јазик не е англискиот јазик се бара да достават доказ за познавање на англискиот јазик што ги исполнува минималните барања во еден од следните стандардизирани тестови како дел од постапката за аплицирање.
ТОЕФЛ (тест за англиски како странски јазик)
ИЕЛТС (Меѓународен систем за тестирање на англиски јазик)
GEPT (општо познавање на англискиот јазик) (само локалните жители)
Тестот мора да се земе во последните 24 месеци.
_ Кандидатите со дипломи од земји каде што се зборува англиски, но не сите курсеви се дадени на англиски јазик, не се изземени од поднесувањето на резултатите од тестот за познавање на англискиот јазик.
_ Државјанство од земји каде што зборуваат англиски јазик автоматски не се квалификува кандидатот за изземање од условот за тест за познавање на англискиот јазик ако првиот јазик на апликантот не е англиски.
_ Кандидатите кои имаат завршено диплома или диплома од акредитиран колеџ или универзитет во англиски јазик (САД, Австралија, Канада (освен Квебек), Нов Зеланд, Велика Британија (Англија, Шкотска, Ирска, Велс) се ослободени од стандардизирани барања за тестирање.Ако вашата земја не е наведена погоре, Ве молиме дадете дополнителни документи или сертификати за да докажете дека сите курсеви се предава целосно на англиски јазик. Сеуште е препорачливо да се достави резултат од еден од горенаведените тестови за познавање на англискиот јазик за евалуација Ако вашата земја не е наведена, не можеме да гарантираме дека вашата петиција за откажување на англиски јазик ќе биде доделена, што може да ве стави во неповолна положба во однос на кандидатите кои обезбедија доказ за познавање на англискиот јазик.


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2017 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ibc.sinica.edu.tw/ucd-as/
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/index.htm

Програмата ги признава учениците само во есенскиот семестар.

Најмногу ви се добредојдени да аплицирате онлајн преку нашиот портал за интернет апликации ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ). Не се бара надомест за апликација.

За дополнителни информации во врска со програмата TIGP-CBMB, посетете ја CBMB веб-страницата на: http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/index.htm

За да ги проверите сите интердисциплинарни програми за докторски студии понудени во TIGP, посетете ја веб страната на TIGP на: http://tigp.sinica.edu.tw/

Дополнителните информации може да се добијат со испраќање на е-пошта до tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center