LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303067 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете
Тагови / Категории
Март 2016 година Академија Sinica Биотехнологијата Молекуларна биофизика Технологија Молекуларни и биолошки земјоделски науки Биоинформатиката Нано наука Земјата систем за наука Невронски мрежи Човечки-центрирани Технологија Одржлив Д-р TIGP Хемиски науки Социјални мрежи Компјутери Биолошката разновидност Молекуларна медицина Нано технологија Молекуларна и клеточна биологија Молекуларна наука Хемиски биологија Дрога Дискавери Тајван Студенти од целиот свет

Име на стипендија / програма

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP)Значаен опис
Од добар до одличен: исклучителна можност да ги извршуваат докторат во Тајван


Во потрага по исклучително р програма за да се забрза вашата академска кариера? Академија Sinica, Шешељ истражувачка институција во Тајван, објавува дека нејзината Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) 2016 падот семестар сега е отворен за апликации.


TIGP, основан со поддршка на Академија Sinica во 2002 година, нуди високо специјализирани и интердисциплинарна р програми во домените на врвни технологии и науката. Програмата нуди на сите-Англиски наставата и истражувањето, животната средина, од светска класа факултет и state-of-the-art објекти. Исто така, TIGP нуди на студентите на различни предности, вклучувајќи и месечна стипендија од NT $ 34.000 за период до 36 месеци, бесплатни курсеви за јазик Мандарински на ниво на влез и на пригоден целосно опремени дом за студенти од прва година. Исто така, преку суштински врски Академија Sinica со првата стапка институции низ целиот свет, на TIGP е во можност да се направи подготовка за студентите да ја посетите и да се спроведе истражување во реномирани лаборатории. 12 (дванаесет) интердисциплинарни програми, во соработка со 10 врвни домашни универзитети, се отворени за апликации за 2016 година падот семестар. Овие интердисциплинарни програми вклучуваат: Хемиски биологија и молекуларна биофизика, молекуларна наука и технологија, молекуларна и биолошки земјоделски науки, молекуларна и клеточна биологија, биоинформатиката, Нано Наука и технологија, молекуларна медицина, Земјата систем за наука, биолошка разновидност, Интердисциплинарни невронски мрежи, одржлив Хемиска наука и технологија, како и социјалните мрежи и човечки-центрирани компјутер. Рокот за пријавување е до 31 март, 2016 година, и е потребна никаква такса.


TIGP рефлектира ентузијазмот и посветеноста на Академија Sinica обезбедување академско напредокот на науката и технологијата. Во текот на тековната учебна година, има 501 студенти од 45 земји, со што TIGP вистински меѓународна заедница. Секоја година, многу студенти, објавуваат научни трудови во врвни научни списанија и многу алумни одат за да заземаат позиции во светски реномирани институции. До денес, од вкупно 216 студенти имаат завршено ригорозните барања на програмата TIGP и имаат добиено докторирал.


За TIGP
TIGP, која беше основана во 2002 година, е заеднички напор на Академија Sinica и водечките истражувачки универзитети во Тајван. TIGP интегрира прва класа објекти со одличен факултет да им понуди на интердисциплинарна р програми во широк спектар на дисциплини. Сите курсеви се изведуваат на англиски јазик. По завршувањето на барања за дипломирањето, студентите се здобијат со сертификат од Академија Sinica и дипломи од партнерските универзитети, кои се сите врвни академски универзитети во Тајван.


За Академија Sinica
Финансирани од владата на Тајван, Академија Sinica институција е една од водечките истражувачки со горда традиција и меѓународно признавање. Од своето основање во 1928 година, Академија Sinica има воспоставено одличен академски евиденција во домените на физичките науки, природните науки, општествените науки и хуманистичките науки. Евиденција на совршеност Академија Sinica е е широко признати од страна на многу меѓународни академски институции во светот.


Подобност и други критериуми
Ве молиме, погледнете го специфична програма која сакате да аплицирате.


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/index.php
http://tigp.sinica.edu.tw/

Аплицирај онлајн за TIGP пред 31 март 2016 година преку TIGP онлајн систем http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/index.php на.

За било какви прашања, посетете ја официјалната веб-страница http://tigp.sinica.edu.tw/ TIGP или контактирајте со TIGP канцеларијата за прием на: tigp@gate.sinica.edu.tw


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center