LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292478 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-социјалните мрежи и човечки-центрирани програма во компјутер (SNHCC)Значаен опис
За TIGP-социјалните мрежи и човечки-центрирани Дизајн програма (SNHCC)

На TIGP на социјалните мрежи и човечки-центрирани компјутерите е нова програма, воспоставена заеднички од Националниот Tsing Хуа универзитет (NTHU), Националниот Ченг Ши универзитет (NCCU), и Академија Sinica. Социјалните мрежи и човечки-центрирани Компјутери се нови важни апликации и технологии кои се развива брзо во последниве години. Затоа, ова може да се посветам TIGP тајвански и меѓународни таленти во областа на индустријата, зајакнување на иновативниот потенцијал, како и подобрување на академско ниво истражување. NTHU, NCCU и Академија Sinica ќе се ко-играат водечки улоги и надзор, како и да обезбеди ресурси за истражување и опрема. Покрај тоа, на кои учествуваат научници од овие три единици ќе се заеднички одговорни за наставни активности, надгледување на истражувањето, како и насочување меѓународните дипломираните студенти.

TIGP оваа програма се надева да се привлечат домашни и странски извонредни млади студенти. Во доменот на социјалните мрежи и човечки-центрирани компјутери, оваа програма им дава приоритет на компјутерски науки и инженерство, и зема однесувањето и социјални науки, како подружница за да обезбеди студентите со обука во неколку области. Содржината на наставната програма ќе се пикаат во различни области, вклучувајќи обработка на природни јазици и пронаоѓање информации, податоци за рударство, мултимедија, човечки-центрирани компјутери и човечка интеракција компјутер во компјутерски науки и социологија, комуникациски и психологија во општеството и однесувањето науки. Оваа програма се надева дека ќе привлече докторски студентите кои се заинтересирани во сродните области и да се обезбеди обука за истражување за нив.

Во TIGP на социјалните мрежи и човечки-центрирани Компјутери, задругата универзитети и институти ќе го поддржи бара лабораториска опрема и инструмент за учење и истражување. Со опрема и различни експертиза на истражувачи од кооперативни институти, оваа програма може да им овозможи на младите студенти со добар образовни можности да се посветам на нивните истражувачки интереси во сродни области. Оваа TIGP ќе се фокусира на теоријата и практиката да им обезбеди на студентите со одлична теоретска основа и техничкиот капацитет на решавање на практични проблеми. Степенот е доделена Докторат на социјалните мрежи и човечки-центрирани компјутер.

Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу над САД $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Магистерски степен во компјутерски науки или други сродни области, или еквивалентно квалификација врз основа на прописот од Министерството за образование на Тајван. Освен ако дипломи издадени на англиски јазик од страна на институцијата, службената евиденција на оригиналниот јазик мора да бидат доставени со овластен, комплетност и точност превод на англиски.

Потребно:
1. диплома и магистрирал
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и постдипломски академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. програмски вештини демонстрира со курсеви или завршени проекти
8. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации во врска со социјалните мрежи и човечки-центрирани програма во компјутер (SNHCC), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center