LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304204 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-одржлив Хемиска наука и технологија програма (SCST)Значаен опис
За TIGP-одржлив Хемиска наука и технологија програма (SCST)

Меѓународната р програма за одржлив Хемиска наука и технологија е дизајнирана да понуди конкретни можности за обука и истражување да се д-р студентите кои се заинтересирани во следниве области: 1.develop оптоелектронски материјали и нивните апликации поврзани со одржливиот енергетски 2.construction на supramolecular материјали за признавање, само-собранието, и идентификација на хемиски видови 3. нови развојот на лекови во врска со човечки болести 4. разбирање на механизми на болеста, 5. студија во клеточната структура и функција 6. Развој на biosensors 7. зелена технологија органски синтеза поврзани катализа 9. 8. енергетска технологија за мониторинг на животната средина и терапија. Оваа програма е заеднички напори помеѓу Академија Sinica и Националниот Chiao Тунг универзитет. Во согласност со овие научни области, одржливиот хемиската наука и технологија програма е поделена во три категории, имено, одржливи материјали, одржлив живот, науката и одржлив катализатор и синтеза. Вкупниот број на студенти кои се запишуваат Одржлив Хемиска наука и технологија програма секоја година е ограничен на дваесет. Најголемиот дел од овие студенти се меѓународни студенти со разумно познавање на употребата на англискиот јазик. Сепак, високо квалификувани тајвански студенти (до 10 лица) со соодветно познавање на англискиот јазик се исто така смета. Студентите може да се направи нивната теза истражување со факултет чија основна назначувања се поврзани со Националниот Chiao Тунг универзитет.

Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу над САД $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
тој следниве критериуми се користат за да се оцени квалификации на барателот за прием:

1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или постдипломски академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)

* Приемот за студентите со B.S. степен.
Прво, студентите треба да имаат пет или повеќе години на работно искуство во врска со нивните додипломски студии. Второ, секоја објавување на содржини кои може да се спореди со тезата на MS треба да бидат вклучени во основниот пакет на апликација. Инаку, писмен извештај за дело од претходното работно место (и) е потребно.


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации во врска со одржлив Хемиска наука и технологија програма (SCST), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center