LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305077 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-интердисциплинарна програма во невронски мрежи (ИНС)Значаен опис
За TIGP-интердисциплинарна програма во невронски мрежи (ИНС)

Програмата невронски мрежи на Академија Sinica (NPAS), со здружување на Факултетот за живот науки и на Факултетот за медицински науки при Националната Јанг-Минг Универзитетот (NYMU) во 2013 година, Институтот за медицина на Клинички Националниот Ченг Кунг Универзитет (NCKU) во 2014 година , ИНС ќе го прошири својот репертоар да вклучуваат истражување во клеточна и молекуларна Neurobiology, клиничката медицина, неврологија системи, нервни слики и инженеринг, и когнитивни и компјутерската невронски мрежи. Разновиден уште напредна програма ќе бидат понудени од овие три кампуси за збогатување на процесот на учење. Во комбинација со семинари, симпозиуми, и се повлекува, ИНС ќе обезбеди активен и флексибилни процеси за обука за да им помогне на студентите се постигне највисок потенцијал. Покрај тоа, студентите се охрабруваат да иницирање и учество во заеднички истражувачки проекти меѓу лаборатории од различни дисциплини. Бараме високо мотивирани и енергични студентите од различни потекла да се применуваат на програмата in.

Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу над САД $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Студенти (или меѓународни или локални студенти) со диплома или магистерска диплома од акредитиран институт се квалификувани да аплицираат за д-р студии на програмата. Следниве критериуми се користат за евалуација на квалификации на барателот за прием:

Потребно:
1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или постдипломски академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации во врска со Програмата за Интердисциплинарни невронски мрежи (ИНС), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center