LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292476 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програма TIGP-Биодиверзитет (BIODIV)Значаен опис
За TIGP-Програма за биодиверзитет

Во текот на изминатите два века, глобалната индустријализација и експлозивен раст на човечката популација имаат значително забрзан изумирање на видовите Земја? ОК. Овој брзиот пад на биолошката разновидност е голема закана за продолжување на опстанокот на видовите кои остануваат, вклучувајќи ги и луѓето, затоа што тоа ја нарушува рамнотежата на екосистемите. Биомедицински и земјоделските науки, исто така, се потпираат на природните производи, успешна експлоатација и управување на биодиверзитетот е директно поврзан со благосостојбата на човекот. Постојат голем број на владини агенции и невладини организации посветени на подигање на јавната свест и подобрување на политиката врз биодиверзитетот. Општеството, има поголема потреба за зголемување на понудата на добро обучени научници во релевантните области кои можат да работат на овие прашања.

Програмата за TIGP биодиверзитет нуди единствена можност за земјите аспиранти младите научници да добие мултидисциплинарен обука. Различните екосистеми, како и големиот број на ендемични видови во Тајван се непроценливи ресурси за проучување на биодиверзитетот. Покрај тоа, силен истражувачки тимови во Академија Sinica и Националната Тајван Нормален универзитет (NTNU) обезбеди на студентите со широк спектар на експертиза во областите како што екологија, еволуцијата, генетиката, статистика, и социо-економијата. Ние очекуваме нашите дипломци да придонесат за основните истражувања, кој го подобрува нашето разбирање на биолошката разновидност во Тајван и во околните места, а во крајна линија, да се влијае на јавни политики за конзервација и одржливост на биолошките ресурси.

Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу над САД $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Студентите со B.S. или M.S. диплома од акредитирана институција ќе се смета за прием. Следниве критериуми / материјал ќе биде употребена за проценка на квалификации на барателот за прием:

1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или постдипломски академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации во врска со Програмата за биодиверзитет (BIODIV), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP/

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center