LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1262606 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програмата за наука TIGP Земјата систем (ЕСС)Значаен опис
За наука програма TIGP Земјата систем (ЕСС)

Земјата систем за наука поздравува млади испитувачки ум да ни се придружите со помош на нашата р програма за истражување и разбирање на бескрајно сложени и интересни феномени кои владеат Земјата? и системи. Земјата систем за наука се фокусира на нашето разбирање на меѓузависност и поврзаност на земјата? И основните системи од литосфера, атмосферата, хидросферата, биосферата и во текот на хемиски, физички и биолошки системи. Овие системи се сите се гледа во контекст на динамичен процес, кој се прошири во текот просторни размери кои се движат од под-микрон да планетарни и време скали на помалку од една секунда за да милијарди години. Појавите кои се вклучени се често не само интелектуално предизвик, туку и социо-економски релевантни и значајни. Во Академија Sinica, факултет истражувачки интереси се далеку се движат, вклучително и на еволуцијата на Земјата? Атмосферата, антрополошки ефекти на Земјата? Климата и на регионално и на глобално ниво, промени на biogeochemistry на океанот во одговор на зголемените атмосферските CO2, ефектите на атмосферските процеси на океанот biogeochemistry, промени во речен влез на океаните поради климатските промени, на физички и хемиски процеси кои владеат со динамичен развој на солидна Земјата, процесите што се одвиваат во рамките на литосфера, особено оние кои работат околу потопување зони, во рамките orogenic ремени, и во долниот дел на континентална кора, механизмот и бран ширење на земјотреси, транспорт и судбината на загадувачи на воздухот, и ризици по здравјето на животната средина загадувачи.

Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу над САД $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Студенти (или странски студенти или студенти од рамките Тајван) со диплома или M.S. диплома од акредитирана институција ќе се смета за прием. Следниве критериуми / материјал ќе се користи за да се оцени на жалителот квалификации за прием е?:

1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или постдипломски академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess//
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации во врска со Програмата за наука Земјата систем (ЕСС), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess//

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center