LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1284813 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-молекуларна медицина програма (ММ)Значаен опис
За TIGP-молекуларна медицина програма (ММ)

На молекуларна медицина д-р Програмата се администрира заеднички од страна на Институтот за биомедицински науки, Академија Sinica и школата на животот науки, Националната Јанг-Минг Универзитетот. Оваа програма нуди повеќе од 100 членови на факултет од областа на двете фундаментални истражувања и напредни технолошки развој. Програмата за молекуларна медицина користи многу блиску својата соработка меѓу истражувачката заедница на различни институти на Академија Sinica како и нејзините блиски врски со лекарите во големите медицински центри низ Тајван. Програмата е дизајнирана за да им понуди на посебни обуки и можности за истражување за да се д-р студентите кои се заинтересирани да работат на границата на биомедицински науки.

Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу над САД $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Поединци (или странски студенти или студенти од Тајван) со диплома или м-р степен (или еквивалентен) од акредитирана институција, имаат право да аплицираат. Студентите држи само B.S. степен requireevaluation страна на комисијата за прием напредуваат кон д-р програма на крајот од првата година на студирање.

Следниве документи се потребни за да се оцени најдобрите квалификации на кандидатот за прием:

1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или постдипломски академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации за молекуларна медицина програма (ММ), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center