LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1275548 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-Нано Наука и технологија програма (Нано)Значаен опис
За TIGP-Нано Наука и технологија програма (Нано)

Дипломиран програма во Нано Наука и технологија нуди специјалист за обука и можности за истражување за да се д-р студенти заинтересирани: карактеризација на нано-материјали и наноструктури, нови нано-материјали и конструкции, теоретско моделирање, нано-уред инженеринг, нано-биотехнологијата. Академија Sinica нуди оваа програма во соработка со две од најпрестижните универзитети, Националниот универзитет на Тајван и Националниот Tsing Хуа универзитет на Тајван? И. Нано Наука и технологија програма има три потпрограми. Овие се или физика, хемија, или инженеринг задачи. Студентски приемните на Нано Наука и технологија програма се ограничени на дваесет и постдипломски студенти годишно. Мнозинството на учесници се меѓународни студенти. Има, меѓутоа, се до 10 места достапни секоја година за соодветно квалификувани државјани Тајван. Како и со сите TIGP студии, курсеви се изведуваат само на англиски и на учесниците мора да ги исполнуваат минималните стандарди на англиски јазик за влез во секоја програма. Студентите можат да изберат да се направи нивната теза истражување со факултет од TIGP Филијалата истражувачки универзитети.

Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Студенти (или странски студенти или студенти од рамките Тајван) со МС степен од акредитирана институција, ќе се смета за прием на програми хемија-ориентирана и физика-ориентирана. Оние со B.S. или M.S. степен ќе се смета за прием на програмата инженеринг-ориентирана. Избор на програмата треба да се направи во апликацијата. Следниве критериуми ќе се користат за да се оцени квалификации на барателот за прием:

Потребно:
1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или постдипломски академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://www.phys.sinica.edu.tw/TIGP-NANO/

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации во врска со Нано Наука и технологија програма (Нано), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://www.phys.sinica.edu.tw/TIGP-NANO/

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center