LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303284 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-биоинформатиката програма (BIO)Значаен опис
За TIGP-биоинформатиката програма (BIO)

Програмата TIGP на биоинформатиката (БП) е заеднички степен програма спонзорирана од страна на Академија Sinica (Институтот за информациски науки, Институт за статистика наука, како и Институтот за биомедицински науки), Националната Tsing Хуа универзитет, Националниот Chiao Тунг универзитет и Националната Јанг Минг Универзитетот . Дополнителна настава поддршка е на располагање од други големи истражувачки универзитети во Тајван. За разлика од повеќето програми биоинформатиката понудени во други универзитети кои донесуваат постоечките курсеви во различни сектори, нашите курсеви се специјално наменета за студентите БП и подучени од активни и искусни истражувачи во биоинформатиката. Оваа програма нуди интердисциплинарна можност за обука и истражувања кои лесно се интегрираат сродните области, така што студентите се добро подготвени за независно истражување во нови и фасцинантен области на биоинформатиката. Ние се фокусира на геномската и proteomic студии со акцент на пренос на податоци, анализа на податоци, биолошки информации и екстракција биолошка карактеристика, како и знаење за управување со користење на напредни методологии за пресметка и информатика технологија.

Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Следниве критериуми ќе се користат за да се оцени квалификации на барателот за прием:

Потребно:
1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. Уверение за положени испити
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. основните програмски вештини
8. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/tigpbio/index.html

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации во врска со биоинформатиката програма (био), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/tigpbio/index.html

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center