LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304801 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-молекуларна и клеточна биологија програма (MCB)Значаен опис
За TIGP-молекуларна и клеточна биологија програма (MCB)

Избор на дипломиран програма е една од најважните одлуки што ќе направи во вашиот живот. Тогаш, зошто треба да се избере молекуларна и клеточна биологија програма? Поради тоа што е паметен избор.

[S] upport кој ги опфаќа двете академски и животни потреби.
1. Поддршка на факултет се стреми да ментор млади научници и обезбеди силна кариера фондации.
2. Поддршка кадар работи за да се олесни студент интеракции, и да ги направи да се чувствуваат како дома во Институтот и во Тајпеј. Конечно, на програмата MCB TIGP обезбедува конкурентна финансиска поддршка, вклучувајќи ниска школарина и пристап до здравствена заштита, како и грантови за поддршка на студентите? истражување, за живот, а конференцијата патни трошоци.

[M] olecular обука биологија како што е сеопфатен и интегративен.
Студентите во програмата TIGP MCB добијат солидна основа во секој аспект на молекуларната биологија и се даде можност да ги применат своите знаења за низа на разновидни истражувачки полиња.

[A] ccessible факултет кои се стремиме да се обучуваат на следната генерација на научници.
Дали во лабораторија или во училницата, програма TIGP-MCB студентите им дава пристап до национално и меѓународно признати професори на Академија Sinica и Медицинскиот центар за национална одбрана.

[R] esources опфаќајќи сè, од техничка поддршка, со врвни технологии и капацитети за помош во врска со научно пишување и комуникација се осигура дека студентите добиваат сеопфатна помош во остварувањето на нивните академски и истражувачки цели.

[Т] aipei нуди сите гости на една глобална, космополитски град, додека преостанатите достапен, пријателски, и еден од најбезбедните градови во светот.

Паметна обука предвидени во програмата MCB која е спонзорирана од страна на Институтот за молекуларна биологија (ИМБ), Академија Sinica во соработка со Институт за живот Науки (ILS), Националниот Медицински центар одбрана ќе ви помогне да се изгради на својата професионална кариера.


Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу над САД $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Ученици со потекло во биохемија, биологија, молекуларна биологија, анатомија, хемија, физика и сродни полиња се добредојдени да се применуваат.

Апликантите држи M.S. (или еквивалентен *) степен и Тајван апликантите држи БС диплома од акредитирана институција, или кој ќе се добие степен во рок од еден семестар, можат да аплицираат за прием.
* Меѓународен апликантите држи B.S. степен треба да има 5 години работно искуство.

Потребно:

1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. Уверение за положени испити
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации за молекуларна и клеточна биологија Програмата (MCB), ве молиме посетете ја веб страната на MCB: http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center