LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303719 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Стипендии за Глобал мајстор? Кликнете ОК програмите на на Институтот Каролинска во Шведска, 2013Значаен опис
Се разбира Ниво:

Оваа стипендија е достапна за водење господар? Степен ниво.

Стипендија Провајдер:

Институтот Каролинска

Стипендија може да се земе во:

Шведска

Подобност:

Стипендии се достапни за меѓународни студенти треба да платат школарина.

Стипендија отворено за учениците од следните земји:

На Меѓународните студенти можат да аплицираат за оваа стипендија.

Стипендија Опис:

Стипендиите ги покриваат школарината цена на програмите на Каролинска Институтот мајстор? Е. Стипендии само може да се примени еднаш годишно во врска со барањето за некоја програма, не за време на тековните студии.

Она што не го покрие?

Стипендиите ги покриваат школарината трошоците за мајстор? Програми.

Критериуми за избор:

Процесот на селекција се базира на барателот? Кликнете ОК CV и квалификации, кои ќе бидат оценувани во врска со пријавата за КИ студиската програма.

Известување:

Апликантите ќе бидат известени по првата недела од април 2013 година.
* Кандидатите ќе бидат известени за резултатите од нивната примена стипендија поединечно преку e-mail адресата која беше дадена на формуларот за аплицирање.


Подобност и други критериуми
Стипендии се достапни за меѓународни студенти треба да платат школарина.


Краен рок за аплицирање
* 16 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center