LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333692 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-Молекуларна и биолошка програма земјоделски науки (MBAS)Значаен опис
За TIGP-Молекуларна и биолошка програма земјоделски науки (MBAS)

Академски интерес на Тајван во земјоделските науки сериозно почнаа пред околу 40 години со програма за одгледување на локалните сорти на Тајван ориз. Од тогаш, на различни живот науката истражувачки институти имаат работено на широк спектар на земјоделски проекти вклучувајќи подобрување растителни култури, аквакултурата, и други. Во Академија Sinica, Истражувачкиот центар Земјоделски биотехнологија, на Институтот за растенијата и Микробен биологија, Институтот за клеточна и организмичко биологија, и на Институтот за молекуларна биологија се, во различен степен, развиен истражувачки проекти и програми за постдипломски студии за решавање на конкретни прашања во специјализирани области на земјоделски биологија.

Тајван Меѓународната програма за постдипломски (TIGP) по молекуларна и биолошки земјоделски науки (MBAS) е основана од страна на Академија Sinica во 2003 година и е интердисциплинарна програма која работи во тесна соработка со Националниот универзитет Чунг Hsing (NCHU). Оваа програма има изградено истражување и средина за учење што ги инспирира младите дипломирани студенти да се вклучат во нови био-земјоделството студии. Од самиот почеток, намерата на оваа програма е да ги обучуваат учениците да се вработуваат мулти-дисциплинарен пристап кон решавање на конкретни и важни прашања во биотехнологијата и да развијат нови технологии или експериментални системи кои можат да придонесат за иднината на истражување и развој на земјоделски биотехнологијата.


Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу над САД $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Приемот на Комитетот на MBAS Програмата смета дека сите кандидати за прием на индивидуална основа. Идни студенти се охрабрени да кореспондираат со учесниците од академскиот кадар чие истражување најблиску одговара на нивниот интерес.

Прием одлуките се врз основа на голем број фактори, како што кандидатот академска позадина, изјава за намена, писма на препораките и релевантно работно искуство. Соодветноста на вашите цели на програмата и на истражување на интересите на неговиот факултет, исто така, ќе бидат разгледани.

Потребно:

1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. Уверение за положени испити
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации во врска со молекуларна и биолошка Земјоделски науки програма, посетете го веб-сајтот на MBAS во: http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center