LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1285006 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-молекуларна наука и технологија програма (MST)Значаен опис
За TIGP-молекуларна наука и технологија програма (MST)

Целта на оваа програма е да се продлабочи базен на располагање на истражувачите во современата мултидисциплинарни полиња важни за идниот економски и социјален развој на Тајван. На програмата е зајакната и иновации и академски истражувања стандарди во сите сродни полиња.

Програмата MST охрабрува студентите? независни истражувачки способности преку промоција на решавање на проблеми вештини и индивидуални самодовербата преку градење на самодоверба. Во оваа програма, факултет членови се врти менторирање студенти од прва година, додека тие официјално се приклучат на истражувачка група и се обврзуваат нивните дисертација истражување. Студентите треба да започне со својата програми во рамките на тезите на првите два семестри по приемот во програмата за постдипломски. Студентите се бара да заврши серијата на е предуслов курсеви пред да се одлучите на нивните истражувања. Тим-настава систем формира јадрото на тимот на чинители програма, при што членовите на факултетот учат според нивните области на експертиза. Од студентите се очекува да се преземат и потребни и изборни предмети. Сите курсеви се доставуваат на англиски јазик.

Стипендии и стипендија

TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу над САД $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Или странски студенти или домашни студенти од рамките Тајван со диплома и / или M.S. диплома од акредитирана институција ќе се смета за прием. ? Квалификација и подносителот на барањето за прием ќе се базира главно, но не исклучиво, на следните уверение / заверени документи обезбедени од страна на барателот:

1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. Уверение за положени испити
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.iams.sinica.edu.tw/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации во врска со молекуларна наука и технологија програма (MST), ве молиме посетете ја веб страната на тимот на чинители: http://tigp.iams.sinica.edu.tw/

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center