LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305200 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-Хемиски биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB) во дрога откритие и биотехнологијаЗначаен опис
За TIGP-Хемиски биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB) во дрога откритие и биотехнологија

Под раководство на поранешниот директор Андреј HJ Ванг (2002-2006) и Минг-Daw Tsai (2006-2014), и директорот Чинг-Ши Чен, Хемиски биологија и молекуларна биофизика програма во дрога откритие и биотехнологија основана од TIGP, Академија Sinica во 2002 година има напреднато до еден од најдобрите интердисциплинарни програми во Тајван. Во соработка со водечки универзитети во Тајван: Националната Тајван Универзитетот и Националната Tsing Хуа универзитет, оваа програма има за цел да ја зајакне научната размена, со цел да имаат корист сите страни врз нивниот истражувачки достигнувања и да се зголеми бројот на истражување на професионалци во областа, во надеж дека на промоција економскиот и социјалниот развој на Тајван. Во текот на овие години, најинтересните и alumnae од CBMB служеа во или академски институции или биотехнолошка индустрија да придонесе нивната стручност.

Програмата за воспоставување посебен акцент на пет истражувачки области, вклучувајќи ги (1) протеини хемија, (2) структурни биологија, (3) медицински и биолошки хемија, (4) молекуларна и клеточна биологија, (5) клучните технологија. Во прилог на прекатегоризиране на нашите членови и курсеви за факултет, на овој начин се одразува потребно интеграција на повеќе дисциплини кои се вклучени во денешниот развој биотехнолошка. Основните курсеви се понудени од страна на програмата се Експериментална молекуларна биофизика Напредно Хемиска биологија I, и напредување Хемиски биологија Втори. Преку обука во курсеви, клупата вештини и истражување теза, оваа програма има за цел да им понуди на студентите со два уникатни предности; едно е да стане независен истражувач способен за решавање на проблеми, а другата е да се има визија и способност да се координираат за тимска работа.

Стипендии и стипендија
TIGP обезбедува стипендија поддршка на NT $ 34,000 (околу над САД $ 1000) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршка ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе биде обезбедена од страна на ученикот? Теза советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Квалификации:
Кандидатура е отворена за двете локални и меѓународни студенти со BSc или м-р степен во соодветната област од акредитиран институт.

Забелешка: степен Кандидатите се примени во програмата со диплома 's се соодветни за одделот за хемија, Националниот Tsing Хуа универзитет. Студентите треба да ги завршат истите барања поставени за студенти со еден мајстор? И степени (се разбира и квалификацискиот испит барања) и да аплицираат за трансфер на статусот (Магистер за д-р) со сите потребни документи за процена. Статус Студент? И ќе биде променето на онаа на д-р студент по завршувањето на горенаведените барања и одличен академски перформанси.

Потребно:
1. диплома и / или магистратура
2. Познавање на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. Уверение за положени испити
5. Три писма на препораките
6. Изјава за намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални трудови)


Краен рок за аплицирање
* 31 Март, 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/index.htm

Програмата признава дека студентите само падот семестар.

Што се најмногу добредојдени да аплицираат онлајн преку нашата онлајн апликација портал http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Не е потребно такса.

За повеќе информации во врска со програмата TIGP-CBMB посетете го сајтот на CBMB: http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/index.htm

Да се ​​провери од сите интердисциплинарна р програми понудени во TIGP посетете го сајтот на TIGP: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center