LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292946 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

MRes во Васкуларни и Клеточна воспаление / МЦК MRes во виво наукиЗначаен опис
Вилијам Харви Институт за истражување
Црвениот крст на РМ MRes програма во ин виво науки
MRes во Васкуларни и Клеточна Воспалението

Вилијам Харви Институт за истражување во моментов е најголемиот академски фармаколошки истражувачки институт во Велика Британија и има долга историја на обука талентирани научници за кариера во translational истражување (www.whri.qmul.ac.uk). Ние сега се бара исклучително дипломирани студенти животот науки за нашите ЦКРМ финансиран 1 година MRes програма ин виво науки да започне во октомври 2015 година Во текот на годината на студентите ќе се здобијат со сеопфатна обука во ин виво техники, клучни лабораториски вештини, управување со истражување, примената на државата техники ането-the-art слики и генерички преносливи вештини проследено со можност да се спроведе истражувачки проект врз ин виво.

Највисок ранг студентите може да се понуди можност да се гради врз нивната MRes студии и спроведе целосно финансиран од 3 години д-р во рамките на WHRI со одбраната на нивните претпоставен. За повеќе информации за посетата на предметот:

http://www.qmul.ac.uk/postgraduate/coursefinder/courses/121370.html


Сите студенти кои ќе бидат базирани во атрактивна плоштадот Charterhouse кампус во градот на Лондон, со пристап до исклучителни научни и рекреативни објекти.

Оваа обука ќе биде непроценлив основа за поединци кои сакаат да продолжи кариера во индустријата или академски истражувања, особено во областите на воспаление науката, кардиоваскуларна истражување или мобилен сигнализација. Успешните кандидати ќе добие награда покрива трошоците за школарина и Стипендии во сегашната стапка на ЦКРМ за 1 година.

За повеќе информации, ве молиме контактирајте со:

Професор Амрита Алувалија преку е-маил: a.ahluwalia@qmul.ac.uk

Применуваат на интернет:

Ве молиме исто така, е-пошта на тековната копија од вашето CV да супервизор на курсот. Вашиот судиите би можеле, исто така, е-мејл референци директно претпоставен на курсот

Крајниот рок за пријавување е 29 мај 2015 година, со интервјуа закажана од недела, почнувајќи 9 јуни 2015.


Подобност и други критериуми
Може да се примени локални и меѓународни студенти


Краен рок за аплицирање
* 29 Мај 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.qmul.ac.uk/postgraduate/coursefinder/courses/121370.html

Финансирање Забелешки:
Црвениот крст на РМ, финансиран 1 година MRes програма

Овој студентски е финансиран од страна на Медицинскиот истражувачки совет и доаѓа со данок без стипендија од 15.863 фунти годишно. Овој студентски е отворена за Велика Британија државјани, ЕЕА / Швајцарија работниците мигранти и не се државјани на Велика Британија со неопределено остави да остане во Велика Британија, кои сите имаат три години обичните престој во Велика Британија, пред почетокот на студентски.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center