LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1334754 visitors today, Thursday, 21/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете
Тагови / Категории
Спорт Логистика Математика Социјална работа Науки за животна средина Географија Кривичната правда Дизајн Медиумите Астрофизиката Компјутери Градежништвото Економија Бизнис Биомолекуларни Јуни 2015 година Европа Д-р UK Студенти од целиот свет Биомедицински Науки Управување Законот Геодетски Космологија Криејтив технологија Архитектура Криминологија Инженеринг Земјата Здравствени науки Литературни студии Оперативен Истражувања Психологија Вежба наука

Име на стипендија / програма

30 Д-р стипендии на Универзитетот во ПортсмутЗначаен опис
Универзитетот во Портсмут бара апликации за 30 капитално финансирано р Студентските Стипендии за студентите Почетна / ЕУ, треба да започне во октомври 2015 година Овие р Студентските се понудени во основа со полно работно време во текот на три години. Кандидатите треба да ги поврзат своите примена на една од нашите области на меѓународните и од светска класа истражување:

Површина студии (вклучувајќи ги и европски студии, студии за развој, историја и социологија)
Биомедицински и Biomolecular науки
Бизнис и менаџмент, економија и право
Градежен и Анкетирање
Компјутери
Космологија и астрофизика
Криејтив технологија, медиуми, Архитектура и дизајн
Криминологијата и криминалната правда студии
Инженеринг
Географија, Земјата и животната средина науки
Здравствени науки и социјална работа
Литературни студии
Математика и истражувања Оперативен и логистика
Психологија
Спорт и вежба наука

Крајниот рок за пријавување е завршен 4 ЈУНИ 2015.

Зошто Портсмут?
Како постдипломски истражувач ќе биде дел од просперитетна истражувачката заедница и да имаат пристап до широк опсег на ресурси за поддршка на развојот. Нашите Факултетот обезбедува поддршка преку сеопфатна програма за развој истражувач, настани и работилници, како и виртуелна средина за учење. Вашиот супервизор за факултет и Факултетот на Универзитетот ќе биде со вас во текот на вашето истражување.
Пред да започнете, ќе бидат доделени на надзор на тимот кој ќе ги поддржи вашите академски и професионален развој во текот на вашите студии. Вие ќе добиете сеопфатен индукција во живот како постдипломски истражување студент на Универзитетот. Индукција на дводневниот ќе обезбеди вовед на персоналот, факултети и на располагање за да ви услуги. Таа, исто така ќе ви даде можност да ги исполни другите ученици истражување степен и супервизори.

Постдипломски програма за развој на Факултетот
Вие ќе имате пристап до широк спектар на вештини за истражување обука преку Програмата за развој на Факултетот. Оваа програма нуди 100 различни работилници и пет специјални групи на интерес на широк спектар на теми, вклучувајќи истражување дизајн, лични и докторски процес. Можете исто така да пристапите на напредните и предмет специфични за обука во рамките на вашиот факултет.

Поддршка на вас
Сите студенти на Универзитетот може да пристапите до различни услуги за поддршка, како единица на академски вештини, математика Кафе и универзитетска библиотека.


Подобност и други критериуми
Може да се примени локални и меѓународни студенти


Краен рок за аплицирање
* 4 Јуни 2015


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center