LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303175 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р студентски во здравствената економика: Подобрување на квалитетот во социјална заштита преку економски анализиЗначаен опис
Име на проектот: Подобрување на квалитетот во социјалната заштита преку економска анализа

Подобри животниот век на постара возраст покажува дека социјалната заштита, има се повеќе важна улога во одржување и подобрување на здравјето и благосостојбата. Сепак, малку се знае во однос на вредност за парите на многу интервенции и политиките за социјална грижа, особено меѓу луѓето со мулти-морбидитет. Понатаму, постои недостаток на разбирање во однос на факторите кои се поврзани со подобри резултати. Проектот д-р има за цел да се изгради база на докази во овие области со преземање на економска анализа на новосоздадената шкотски поврзани здравството, социјалната заштита и сместување на CCD, заедно со примарната собирање на податоци на локално ниво орган област. Студентот ќе тесна соработка со клучниот персонал шкотската влада во текот на проектот.


Подобност и други критериуми
Може да се примени локални и странски студенти.

Овој проект е финансиран од страна на докторски центар за обука на шкотскиот Факултетот и ESRC. Кандидатите треба да имаат (или се очекува да се постигне) прво или горниот втора класа додипломски студии по економија или други номерирам општествени науки, и повисок степен на ниво Мастер во економијата, здравствената економика или тесно поврзани дисциплина. Оваа р стипендии се нуди високо постигнување на студентите од било каде во светот, без оглед на живеење, во потрага да започне програма за докторски студии на Универзитетот во Абердин во есен 2015 година и ќе ги покрие стипендија и целосна школарина. Избраниот кандидат, исто така, ќе треба да бидат одобрени од страна на Факултетот-докторски центар за обука на шкотскиот завршено.


Краен рок за аплицирање
* 12 Јуни 2016


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.abdn.ac.uk/clsm/graduate/research/telecare-660.php
http://www.abdn.ac.uk/staffnet/profiles/d.heaney/,
http://www.abdn.ac.uk/heru/profiles/p.mcnamee/,

Супервизори: Професор Пол McNamee (p.mcnamee@abdn.ac.uk, http://www.abdn.ac.uk/heru/profiles/p.mcnamee/, Херу) и Дејвид Хини http: //www.abdn. ac.uk/staffnet/profiles/d.heaney/, руралните здравство, Универзитетот во Абердин)

Износот финансирање: Целосна стипендија и школарина, без оглед на престој

Апликации се бара за редовен ESRC / шкотската влада во студентски Истражување на економскиот Единицата за здравство (Херу), Универзитетот во Абердин да започне на есен 2015 година.


Повеќе детали за проектот и процесот за аплицирање се достапни на студентски страница CLSM http://www.abdn.ac.uk/clsm/graduate/research/telecare-660.php .


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center