LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261937 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Три-р Студентските во Невровизуелизација и кардиоваскуларни болестиЗначаен опис
Основни информации

На Невровизуелизација во кардиоваскуларни болести (NiCad) Мрежа неодамна беше основана од страна на Универзитетот од Шефилд, со цел да главниот нови соработки помеѓу постоечките области на меѓународниот истражувачки совршеност. Како дел од ова, три-р Студентските се достапни, кои ќе се комбинираат на state-of-the-art методи невровизуелизација со други техники, со цел да ги унапредат разбирањето на тоа како кардиоваскуларни заболувања и кардиоваскуларни ризик фактори влијаат на здравјето на мозокот.

Барања

Три докторанти, заедно со нивните супервизорски тимови заедно ќе ја сочинуваат мрежата на NiCad, кој ќе ги координира истражувачки и дистрибуција на активностите со цел да функционира како крос-дисциплинарен тим. Секој проект д-р ќе бараат од студентите да развијат разбирање на релевантните биологија, способност за користење на neuroscientific и методи на биолошки испитувања и вештини во анализа на податоци. Во согласност со интердисциплинарни природата на мрежата, ги покануваме апликации од студентите со широк спектар на позадини вклучувајќи природните науки, медицината и инженеринг. Кандидатите ќе треба да покажат способност да работат во крос-дисциплинарен тим и значаен потенцијал да се развиваат надвор од нивните основно образование. На пример, инженеринг дипломирани студенти ќе треба да покажат способност за примена на нивните знаења и вештини за решавање на биолошки прашања, и дипломирани наука живот ќе треба да покажат разбирање на сложени техники за анализа на податоци и / или методи за обработка на слики. Успешните кандидати обично ќе имаат одлична прв степен и мајстори квалификација, или еквивалентно искуство.

Животната средина

Успешните кандидати ќе бидат доделени на еден од трите проекти (наведени подолу), заеднички надгледувани од страна на академици од најмалку два од следните истражувања интензивна одделенија:

На невроваскуларна и Невровизуелизација истражувачка група со седиште во рамките на Одделот за психологија, која има одлична учинокот во спроведување на ин-виво истражување користење на глодар модели да ги унапредат разбирањето на невроваскуларна функција и невровизуелизација сигнали. Супервизори: д-р Џејсон Бервик; Д-р Клер Howarth; Д-р Aneurin Kennerley; Д-р Крис Мартин.
На академска единица за радиологија, која е комбинација state-of-the-art слики и меѓународно призната експертиза за спроведување на студии за човекови невровизуелизација кај здрави субјекти и клинички население. Супервизори: Професор Иан Вилкинсон; Д-р Најџел Hoggard.
Шефилд Институтот за Translational невронски мрежи, основана во 2010 година како светски водечки центар за истражување во невродегенеративни болести, се фокусира на преведување претклинички наодите од истражувањата во клиничките испитувања на нови терапии. Супервизори: Професорот Стивен Вартон; Д-р Павле Хит.
Одделот за кардиоваскуларна науки, признат во 2014 истражување совршеност Рамковниот вежба како светски лидер во истражувањето на кардиоваскуларни болести, со фокус на расветлувањето на молекуларните механизми основната болест користење zebrafish модели. Супервизори: Професор Шила Френсис; Д-р Тим Чико.
Проектите

Иако има флексибилност за прилагодување на проектите на специфичните интереси и искуства на Успешниот кандидат, примарен фокус за секоја од трите проекти се дадени подолу:

Проект 1: Дисекционна ендотелни / невронската Преслушување време невроваскуларна спојка

Користење на state-of-the-art lightsheet слики, овој проект ќе започне со комбинирање zebrafish модели со мобилен обработка на слики од механизмите основните невроваскуларна спојување да се воспостави роман zebrafish модели на невроваскуларна спојка. Овие методи ќе се користи да се испита ефектот на диференцијални генската експресија во рамките на ендотелните клетки, како што се случува во стареењето и кардиоваскуларни болести.

Проект 2: невроваскуларна дефект во атеросклеротични глувци

Овој проект ќе се комбинираат атеросклеротични глувчето модели со состојбата на уметност мултимодален методи на глувчето невровизуелизација, со цел да се испита како невроваскуларна функција е изменет од кардиоваскуларни болести. Овие наоди ќе ја формираат основата за пилот студии кои вклучуваат човечки невровизуелизација атеросклеротични пациенти во подоцнежните фази на проектот.

Проект 3: Управување со хумани невровизуелизација биомаркери за кардиоваскуларни болести.

Во првиот дел од овој проект ќе бидат вклучени ретроспективна анализа човечки MR на податоци за да се развие биомаркер за вазодилататорен функционалниот статус на макро и микро-васкуларна мрежи кои се вклучени во понудата и регулирање на крвниот до и во човечкиот мозок. Во вториот дел ќе се иницира компаративна студија животински невровизуелизација модел, со примена на истите техники МРИ, поврзувајќи го со моделот на атеросклеротични слики кои се развиваат во Проект 2 и механизмите клеточно ниво на невроваскуларна функција изучува во Проект 1.


Подобност и други критериуми
Може да се примени локални и странски студенти.
Подобност на студентските кандидати

Стипендиите се обезбедува за покривање на трошоци на Велика Британија и ЕУ студент стапки. Меѓународни кандидати се добредојдени да аплицираат но тие ќе мора да се нагоре до дополнителните трошоци за такси од друг извор. Не постои централна услуга која може да се покрие оваа.


Краен рок за аплицирање
* 12 Јуни, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
Секој студентски ќе вклучуваат:

Школарина Велика Британија / ЕУ за период до три години
Годишен данок без стипендија одржување на стандардната стапка на истражувачки совет (14.057 за 2015-16) за период до три години
Поддршка за грант од 31.000 по ученик годишно за патување, потрошен материјал и др Дополнителна исправка средства до 000 евра за истражување можат да бидат ставени на располагање од страна на Секторот за примарна домаќин на учениците.

Процедурата за аплицирање и податоци за контакт

Да се ​​применуваат, ве молиме пратете CV и писмо се да nicad@sheffield.ac.uk~~V. Писмото покривка треба детали: (а) кои се проектираат сте заинтересирани и зошто; (Б) како вашите квалификации, вештини и истражување искуство сте соодветен кандидат направи. Кандидатите можат да бидат повикани на разговор во живо или преку Skype.

За неформални прашања или повеќе информации во врска со кој било од трите проекти, или за прашања во врска со процедурата за аплицирање, вие сте добредојдени да ни пишете на nicad@sheffield.ac.uk.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center