LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1276888 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р студентски во партнерство со Институтот за енергетика технологииЗначаен опис
Технологијата на дигитален идентитет и лични податоци да се подигне некои од најдлабоките технички и социјални предизвици со кои се соочува нашето дигитално општество денес. Нашите дигитални идентитети ќе ги дефинира интерфејси на иднината дигитални услуги кои ќе го користат за забава, благосостојба, влада, транспортот, енергетиката, трговијата и финансиите. Тие ќе бидат изработени од нашите лични податоци, дигитални записи кои ја доловуваат кои сме и историите на нашите дигитални, и се повеќе нашите физички, интеракции.

Затоа Хоризонт центар за докторски обука во мојот живот во податоци ќе се обучуваат заедница на студенти на докторски студии со интердисциплинарна вештини за да се одговори на предизвикот на дигитален идентитет и лични податоци за 21-от век.

Ние се вработи еден докторант да врши истражување во партнерство со Институтот за енергетика технологии, со фокус на Паметни дома енергија и управување со удобност.

Напредокот во ниска цена сензори и интелигентен дизајн на системи носи можност да се развијат системи, кои реагираат на личната енергија профили, како одраз народи присуство, однесување и нивните параметри; на пример во однос на затворен термички комфорт. Тие, исто така обезбеди можност за контрола на овие системи од далечина. Овој проект ќе се испита ефикасноста на новиот паметен систем за управување со енергија во домот во учењето народи'S однесувања, за намалување на потрошувачката на енергија и поврзани емисиите на јаглерод и во подобрувањето на удобност и здравје. Се обрати и ќе биде дополнителен потенцијал употреба за добиените податоци, во сопственост на тоа и заштита на приватноста на домаќинствата кои се однесува.

Со страст за откривање и заложба за подобрување на одржливоста, здравје и благосостојба, ќе мора или да биде за да се добие од прва класа (или високо горниот втора) додипломски студии и / или разлика (или високи заслуги) на ниво на магистер во: а) физички или компјутерската наука (физика, математика, компјутерски науки или инженерство) или сроден дисциплина; б) на социјални или психолошки науки (социологија или психологија) или сроден дисциплина.

Кандидати од поранешна позадина ќе имаат техничка фокус (на ефикасноста на основните алгоритми, интерфејси за нив и средства за подобрување на нив), додека оние од вториот позадина ќе има социјални фокусот ('шеми на однесување и на информациските системи на корисниците способност да се открие и да ги интерпретираат овие однесувања, со цел да се задоволат очекувањата на корисниците, исто така, предлага и тестирање средства за подобрување). Кандидати или од позадина ќе се развие вештини во интерфејс меѓу луѓе и системи за зголемување на академски и економско значење.

Студентот ќе имаат корист од:

А целосно финансиран од четири години докторска програма која ги интегрира истражувачки проект водечка со обука за истражување во интердисциплинарна вештини.
Најмалку една стажирање со нашиот партнер.
Зголемена стипендија од 16.200 фунти на годишно ниво, како и личен лаптоп.


Подобност и други критериуми
Може да се примени локални и меѓународни студенти


Краен рок за аплицирање
* 8. Јуни 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.horizon.ac.uk/Current-Opportunities

Имаме средства за Велика Британија / Насловна, ЕУ и меѓународни студенти.

Симни пријава од http://www.horizon.ac.uk/Current-Opportunities и да се вратат преку e-mail со CV, записници, референци и лична изјава да Emma.Juggins@Nottingham.ac.uk. Ве молиме да го цитирам SCI / 1468.

Потесен датум: 22 ЈУНИ 2015


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center