LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1262796 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р студентски - Виртуелна реалност врз микрохирургија симулација систем за неврохирургија обукаЗначаен опис
Овој проект е да се развие виртуелната реалност базирана микрохирургија симулација систем, со цел да се поддржи вештини за обука по неврохирургија. Хируршки симулации компјутерски базирани овозможи на животната средина нема ризик за пациентот за хируршки вежбање вештини, префинетост и случајот повторување.

Во овој проект, ние ќе се развие на компјутерската алгоритми со систем за истражување прототип за решавање на некои основни предизвици, односно симулација на брзината, точноста и реализам, на три испреплетени аспекти кои влијаат на ефикасноста на медицинските симулации. Проектот ќе ги има следните три фази:

Фаза 1: Градење на симулација платформа врз основа на 3D хардвер забрзана графика програмирање гасоводот за да се овозможи на способноста за обработка во реално време на мешани и комплексни геометриски конструкции на меките ткива. Суштинско барање на 3D графика симулација на животната средина е интерактивна визуелизација и реален приказ на мозочното ткиво и меките структури тело.

Фаза 2: Развивање на реални интеракции меките ткива и одговори на хируршки инструменти.

Фаза 3: Моделирање на деликатната повратни информации дадени од биполарно форцепс додека интеракција со мозочното ткиво за време на операциите со истражувачки фокус на моделирање на недоразбирањата и контакти меѓу мекото ткиво и инструментите со haptic алгоритам рендерирање, односно способноста на реално време пресметки.

Крајниот резултат ќе биде докажана симулација прототип систем со претходна евалуација спроведена во психијатриската болница во настава со повратни информации од студентите по медицина и специјализанти лекарите.


Подобност и други критериуми
Може да се примени локални и странски студенти.

Кандидати за финансира-р студентски мора да покажат извонредни квалитети и да бидат мотивирани да се заврши докторат по 3 години.

Сите кандидати треба да ги задоволат минималните докторски критериумите за влез на Универзитетот за Студентските на почести степен во горниот втора класа (2.1) и / или на соодветен степен на мајстор. ИЕЛТС резултат (академски) од 6,5 минимум (или еквивалентен) е од суштинско значење за кандидатите за кои англиски не е прв јазик.

Во прилог на задоволување на основните критериуми за влез, БУ ќе се погледне одблизу на квалитети, вештини и позадината на секој кандидат и она што тие може да донесе до одбраната на нивните истражувачки проекти, со цел да се обезбеди успешно и навремено завршување.


Краен рок за аплицирање
* Јуни 26, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
Финансиран кандидати ќе добијат грант одржување на 14.000 годишно (освен ако не е поинаку наведено), за да се покријат нивните трошоци и имаат давачките поништен за 36 месеци. Покрај тоа, трошоците за истражување, вклучувајќи работа на терен и конференција посетеност, ќе бидат исполнети.

Финансиран Студентските се отворени за двете Велика Британија / ЕУ и меѓународни студенти, освен ако не е поинаку определено.

За повеќе информации за тоа како да се применуваат кликнете Примени копчето подолу или email pgradmissions@bournemouth.ac.uk


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center