LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303696 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Стипендии за магистерски и докторски во животната средина науки и политикаЗначаен опис
Министерството за животна средина науки и политика на Централноевропскиот универзитет е задоволство да го објави својот повик за пријавување на академска година 2013/2014

Централноевропскиот универзитет е на англиски јазик, дипломиран универзитетски наоѓа во Будимпешта, Унгарија. Меѓународен универзитет со студентите од околу 100 земји и факултет од повеќе од 40, ЦЕУ нуди мали, семинар-стил курсеви и студент / факултет сооднос на 07:01. ЦЕУ е акредитирана во САД и Унгарија.

ЦЕУ? Одделот за животна средина науки и политика комбинира општите академски истражувања со
специјализирани професионално образование во животната средина, науката и политиката. Програмата се фокусира на интегрирање на теорија и пракса и развој на иновативни решенија за заштита на животната средина и животната средина поврзани со проблеми.

Програми кои се нудат
? Магистер на науки во животната средина науки и политика (една година)
? Еразмус Мундус мајстор? Програма во животната средина науки, политика и менаџмент? MESPOM (две години)
? Доктор по филозофија во животната средина науки и политика

Избрани области на истражување
? Зачувување на биолошката разновидност
? Политиката за животна средина и управување
? Одржливи енергетски системи
? Социологија на животната средина и политички екологија
? Глобални и регионални еколошки процеси
? Управување со природните ресурси и одржливо земјоделство

Стипендии и стипендии
ЦЕУ е посветена на привлекување талентирани студенти и научници од целиот свет. Стипендии и
истражување грантови се достапни за врвот кандидати.

ЦЕУ мајстор? Магистерски стипендии (целосна или делумна) вклучува целосен школарината стипендија (со вредност од 11.000?), Домување во ЦЕУ престој Центар и здравствено осигурување.
ЦЕУ мајстор? Диплома Школарина Стипендии (делумно) ќе покрие 50 проценти од школарината трошоци до 5500? Годишно.
ЦЕУ докторските стипендии покриваат целосна школарина, здравствено осигурување, и дарежлива стипендија за домување и трошоците за живеење. Над 90 проценти од докторанти добијат целосна докторска стипендија.
Директен Студентски кредити и Канада Студентски кредити се достапни за квалификувани САД и Канада студенти.
Надворешни Стипендии и финансиска помош Програми администрира преку ЦЕУ вклучуваат Еразмус Мундус
стипендии, Еразмус грантови на истражување, и други приватни и јавни стипендии и стипендии.


Подобност и други критериуми
Види потребните квалификации погоре


Краен рок за аплицирање
MESPOM 3 Јануари 2013: за кандидати кои аплицираат за Еразмус Мундус стипендии. Комплетни апликации мора да се поднесе со доказ за познавање на англискиот јазик. 6 мај 2013 година: за кандидати не аплицираат за стипендии.
Комплетни апликации мора да се поднесе со доказ за познавање на англискиот јазик.
Сите други програми 24 јануари 2013: за кандидати кои аплицираат за стипендии.


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ceu.hu/scholarships

Контакт е-маил: student-info@ceu.hu; http://www.ceu.hu/scholarships


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center