LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1262693 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истражување Студентските во Middlesex UniversityЗначаен опис
Мајсторите е посветена на извонредни истражување. Со одличен резултат во РЕФ 2014 година, ние сме меѓу првите десет институции и за зголемување на процентот и целокупната зголемување на приходите истражување РЕФ поврзани.

Што сме го направиле значителни инвестиции во истражување персонал и објекти, која е забрзана во текот на изминатите неколку години. Како дел од оваа постојана определба ние сме да го објави дополнителни можности за талентирани поединци да имаат корист од капитално финансирано Стипендии да преземе истражување кои водат до доделување на д-р.

На стипендии се нуди на три години, со полно работно време и се покрива додели одржување и плаќањето на давачките (по стапка Велика Британија / ЕУ), поврзани со нивото на соодветните награди направени од страна на Велика Британија истражувањето совети.

Апликации од добро квалификувани кандидати се поканети во следниве области:

Арт и Дизајн
Биомедицински и биолошки науки
Бизнис, менаџмент и економија
Компјутерски науки
Образование
Електронски факултет
Законот
Математички науки
Медиумски студии
Нега
Изведувачки уметности
Политика (вкл. Развој)
Психологија
Социологија (вкл. Криминологија)
Социјална работа и социјална политика
Спорт наука


Подобност и други критериуми
Може да се примени локални и меѓународни студенти


Краен рок за аплицирање
* 5 Јуни 2015 година


Дополнителни информации, и важни рачно
Општи информации треба да бидат испратени studentship.research@mdx.ac.uk~~V

Мајсторите работи кон еднаквоста на можностите.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center