LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265246 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP)Значаен опис
За Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP)

За да се задржи чекор со темпото на брза денес се развива научно-технолошкиот свет и да се промовира на интернационализацијата на високото образование во Тајван, Академија Sinica воспоставено Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) во 2002 година, во соработка со конзорциумот на клучните национални истражувачки универзитети. На интердисциплинарна р програми понудени од страна TIGP се дизајнирани да обезбедат напредни научни обука и истражувачки опкружувања за оние кои сакаат да се направи напредно истражување, критички да размислуваат, и да се доживее една зрела меѓународната академска средина. Од своето основање, под раководство на директори еден, TIGP прерасна во број на interdiscplinary програми и се прошири во глобалната дистрибуција на ученици - Во моментов, постојат околу 460 ученици од околу 45 земји кои студираат во TIGP.


Зошто TIGP?

- TIGP е под надзор на Академија Sinica, а финансирани од владата, водечки истражувачки институции со горда традиција и меѓународно признание
- TIGP, во соработка со врвни истражувачки универзитети во Тајван, нуди високо специјализирани, интер-дисциплинарен д-р програми во сечење на работ на науката и технологијата
- TIGP нуди сите се на англиски јазик туторство и истражувањето на животната средина и од светска класа факултет и state-of-the-art објекти
- TIGP нуди постдипломски стипендии (NTD34,000 / месец) на секој примен студент до 3 години


Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
TIGP добредојде и охрабрување на сите ученици од целиот свет да се применуваат. Ние прием на студенти за падот семестар само и официјалниот рок за пријавување е 31 март секоја година.

Лицата (или странски студенти или студенти од Тајван) со BS или м-р степен (или еквивалентен) од акредитирана институција се квалификувани да аплицираат. Следниве критериуми ќе се користат за да се оцени メ барателот квалификациите за прием:

1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или дипломиран академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://tinyurl.com/tigpess
http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess//
http://www.phys.sinica.edu.tw/TIGP-NANO/
http://tigp.iams.sinica.edu.tw/
http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP/
http://tinyurl.com/tigpmst
http://tinyurl.com/tigpbio
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tinyurl.com/tigpmbas
http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/
http://tinyurl.com/tigpsnhcc
http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/
http://tinyurl.com/tigpmcb
http://tinyurl.com/tigpflyer
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/index.php
http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/tigpbio/
http://tinyurl.com/tigpcbmb
http://tinyurl.com/tigpscst
http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/
http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/
http://tinyurl.com/tigpnano
http://tinyurl.com/tigpbiodiv
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/
http://tinyurl.com/tigpins
http://tinyurl.com/tigpmm
http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/
http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

Ние во моментов нудат дванаесет интердисциплинарна р програми. За да дознаете повеќе за одредена опција, ве молиме изберете од следнава листа за да продолжите на веб-сајтот / брошура на програмата:

TIGP Веб-страница: http://tigp.sinica.edu.tw/
TIGP Вовед Брошура: http://tinyurl.com/tigpflyer

+ Хемиска биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB)
во дрога откритие и биотехнологија
програма веб страница: http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/
брошура: http://tinyurl.com/tigpcbmb

+ Молекуларна наука и технологија програма (MST)
програма веб страница: http://tigp.iams.sinica.edu.tw/
брошура: http://tinyurl.com/tigpmst

+ Молекуларна и биолошки земјоделски науки програма (MBAS)
програма веб страница: http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/
брошура: http://tinyurl.com/tigpmbas

+ Молекуларна и клеточна биологија програма (MCB)
програма веб страница: http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/
брошура: http://tinyurl.com/tigpmcb

+ Биоинформатиката програма (био)
програма веб страница: http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/tigpbio/
брошура: http://tinyurl.com/tigpbio

+ Нано Наука и технологија програма (Нано)
програма веб страница: http://www.phys.sinica.edu.tw/TIGP-NANO/
брошура: http://tinyurl.com/tigpnano

+ Молекуларна медицина програма (ММ)
програма веб страница: http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/
брошура: http://tinyurl.com/tigpmm

+ Земјата систем за наука програма (ЕСС)
програма веб страница: http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess//
брошура: http://tinyurl.com/tigpess

+ Програма за биолошка разновидност (Biodiv)
програма веб страница: http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP/
брошура: http://tinyurl.com/tigpbio div

+ Интердисциплинарна програма во невронски мрежи (ИНС)
програма веб страница: http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/
брошура: http://tinyurl.com/tigpins

+ Одржлив Хемиска наука и технологија програма (SCST)
програма веб страница: http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/
брошура: http://tinyurl.com/tigpscst

+ Социјална мрежа и хуманоцентричното компјутер програма (SNHCC)
програма веб страница: http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/
брошура: http://tinyurl.com/tigpsnhcc

Примена е целосно бесплатна. Што се најмногу добредојдени да ја поднесете вашата апликација преку on-line пријавата систем
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ index.php пред 31 март!

Ако има било какви прашања, слободно контактирајте TIGP канцеларија (E-mail: tigp@gate.sinica.edu.tw), или на програмата што сакате да се примени директно.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center