LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306345 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-социјалните мрежи и хуманоцентричното компјутер програма (SNHCC)Значаен опис
За TIGP-социјалните мрежи и хуманоцентричното компјутер програма (SNHCC)

На TIGP на социјалните мрежи и хуманоцентричното компјутерите е нова програма заеднички основана од страна на Националната Tsing Хуа универзитет (NTHU), Националниот Ченг Ши универзитет (NCCU) и Академија Sinica. Социјални мрежи и човек-компјутер во центар се нови важни апликации и технологии кои е брзо се разви во последниве години. Затоа, оваа TIGP може да се посветам тајвански и меѓународни таленти во областа на индустријата, зајакнување на иновативниот потенцијал, како и подобрување на академски истражувања ниво. NTHU, NCCU и Академија Sinica ќе се ко-игра водечка улога и да вршат надзор и да обезбедат ресурси за истражување и опрема. Покрај тоа, научниците кои учествуваат на овие три единици ќе бидат заеднички одговорни за наставни активности, надзор истражување, и водечки меѓународни постдипломски студенти.

Ова TIGP програма се надева дека за привлекување на домашни и странски истакнати млади студенти. Во рамките на социјалните мрежи и човечки-центрирани компјутери, оваа програма им дава приоритет на компјутерски науки и инженерство, и зема однесувањето и социјални науки, како подружница да им обезбеди на студентите со обука во неколку области. Содржината на програмата ќе го пикаат во различни области, вклучувајќи го и Обработка на природни јазици и пронаоѓање информации, податоци за рударство, мултимедија, човечки-центрирани компјутери и интеракцијата човек-компјутер во компјутерски науки и социологија, комуникациски и психологија во општеството и однесувањето науки. Оваа програма се надева дека ќе привлече докторски студентите кои се заинтересирани во сродните области и да се обезбеди обука за истражување за нив.

Во TIGP на социјалните мрежи и човек-компјутер во центар, во соработка универзитети и институти ќе го поддржи бара лабораториска опрема и инструменти за учење и истражување. Со опрема и различни експертиза на истражувачи од кооперативни институти, оваа програма може да им овозможи на младите студенти со добри образовни можност да му се посветам на нивните истражувачки интереси во сродни области. Ова TIGP ќе се фокусира на теоријата и практиката да се обезбеди на студентите со голема теоретска основа и технички капацитет за решавање на практични проблеми. На д-р степен е доделена на социјалните мрежи и хуманоцентричното компјутер.

Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Магистер по компјутерски науки или други сродни области или еквивалентно квалификација врз основа на пропис на Министерството за образование на Тајван. Освен ако дипломи издадени на англиски јазик од страна на институцијата, во службената евиденција на оригиналниот јазик мора да бидат доставени со овластен, целосна и точна превод на англиски.

Потребно:

1. диплома и магистрирал
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и постдипломски академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Програмирање вештини демонстрира со курсеви или завршени проекти
8. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации во врска со социјалните мрежи и хуманоцентричното компјутер програма (SNHCC), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://tigpsnhcc.iis.sinica.edu.tw/

Да се ​​проверат сите 12 интердисциплинарна р програми кои се нудат во TIGP, посетете TIGP веб страница: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center