LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261908 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-одржлив Хемиска наука и технологија програма (SCST)Значаен опис
За TIGP-одржлив Хемиска наука и технологија програма (SCST)

Меѓународната р програма за одржлив хемиски Наука и технологија е дизајнирана да понуди конкретна обука и можности за истражување на д-р студентите кои се заинтересирани за следниве области: 1.develop оптоелектронски материјали и апликации поврзани со одржлива енергија 2.construction на supramolecular материјали за признавање, само-собранието, како и идентификација на хемиски видови 3. нова развојот на лекови во врска со човечки болести 4. разбирање на механизми на болеста, 5. студија во клеточна структура и функција 6. Развој на biosensors 7. зелени технологии на органска синтеза 8. енергија поврзани катализа 9. технологија за следење и терапија на животната средина. Оваа програма е заеднички напори помеѓу Академија Sinica и Националниот Chiao Tung универзитет. Во согласност со овие истражувачки области, одржливиот хемиската науката и технологијата Програмата е поделена во три категории, имено, одржлив материјали, одржлив живот, науката и одржлив катализатор и синтеза. Вкупниот број на студенти кои се запишуваат одржлив хемиски Наука и технологија програма секоја година е ограничена само на дваесет. Најголемиот дел од овие студенти се меѓународни студенти со разумна вештини во користење на англиски јазик. Сепак, високо квалификувани тајванската студенти (до 10 лица) со соодветна познавање на англискиот јазик исто така се сметаат. Студентите можат да ја завршат својата теза истражување со факултет чија основна состаноци се поврзани со Националната Chiao Tung универзитет.

Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
На програмата признава дека студентите за падот семестар само. Ние силно препорачуваме онлајн апликација: http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ . Крајниот рок за сите апликации ќе бидат на 31 март, 2015 година од следните критериуми се користат за да се оцени メ барателот квалификациите за прием:

1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или дипломиран академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)

* Приемот за студентите со B.S. степен.
Прво, студентите треба да имаат пет или повеќе години работно искуство во врска со нивните додипломски студии. Второ, секоја објавување на содржина која може да се спореди со тезата на MS треба да бидат вклучени во примената пакет. Инаку, писмен извештај на дело од претходното работно место (а) е потребно.


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации во врска со одржлив Хемиска наука и технологија програма (SCST), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://tigp-scst.chem.sinica.edu.tw/

Да се ​​проверат сите 12 интердисциплинарна р програми кои се нудат во TIGP, посетете TIGP веб страница: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center