LeadLearners.Org™ Thanks to all our 643405 visitors today, Saturday, 08/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-Интердисциплинарна програма во невронски мрежи (ИНС)Значаен опис
За TIGP-Интердисциплинарна програма во невронски мрежи (ИНС)

На невронски мрежи Програмата за Академија Sinica (NPAS), со здружување на Факултетот за живот науки и на Факултетот за медицински науки при Националната Јанг-Минг Универзитетот (NYMU) во 2013 година, Институтот за медицина на Клинички Националниот Ченг Кунг Универзитет (NCKU) во 2014 година , ИНС ќе го прошири својот репертоар да се вклучат во истражување мобилни и молекуларна Neurobiology, клиничката медицина, неврологија системи, нервни слики и инженеринг, и когнитивни и компјутерската невронски мрежи. Разновиден уште напредна програма ќе им бидат понудени од овие три кампуси да се збогати процесот на учење. Во комбинација со семинари, симпозиуми и се повлекува, ИНС ќе обезбеди активен и флексибилни процеси за обука за да им помогне на студентите се постигне своите највисок потенцијал. Покрај тоа, студентите се охрабруваат да иницира и да учествува во заеднички истражувачки проекти, меѓу лаборатории од различни дисциплини. Ние бараме високо мотивирани и енергични студенти од различни средини да аплицираат ИНС програма.

Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Студентите (било меѓународни или локални студенти) со диплома или магистерска диплома од акредитирана институт се квалификувани да аплицираат за р Студијата на програмата. Да се ​​смета за падот семестар прием, апликациите мора да бидат примени од страна на 31 март.

Потребно:

1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или дипломиран академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации во врска со невронски мрежи Интердисциплинарни програма (ИНС), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://npas.programs.sinica.edu.tw/ins/index.html

Да се ​​проверат сите 12 интердисциплинарна р програми кои се нудат во TIGP, посетете TIGP веб страница: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center