LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304088 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Програмата TIGP-биодиверзитет (BIODIV)Значаен опис
За TIGP-биодиверзитет програма

Во текот на изминатите два века, глобалната индустријализација и експлозивен раст на човечката популација имаат значително забрзана исчезнување на Земјата メ и видови. Оваа брзиот пад на биолошката разновидност е голема закана за продолжување на опстанокот на видовите кои остануваат, вклучувајќи ги и луѓето, бидејќи тоа го нарушува балансот на екосистемите. Биомедицински и земјоделските науки, исто така, се потпираат на природните производи, успешна експлоатација и управување на биолошката разновидност е директно поврзан со благосостојбата на човекот. Постојат голем број на владини агенции и невладини организации посветени на подигање на јавната свест и подобрување на политиката врз биодиверзитетот. Друштвото има поголема потреба за зголемување на понудата на добро обучени научници во релевантните области кои можат да работат на овие прашања.

На TIGP Програмата за биодиверзитет нуди единствена можност за земјите аспиранти младите научници да добие мултидисциплинарен обука. На различни екосистеми, како и големиот број на ендемични видови во Тајван се непроценливи ресурси за проучување на биодиверзитетот. Покрај тоа, силен истражувачки тимови во Академија Sinica и Националната Тајван Нормален универзитет (NTNU) им обезбеди на студентите со широк спектар на експертиза во областите како што се екологија, еволуција, генетика, статистики и социо-економијата. Ние очекуваме нашите дипломци да придонесат за основните истражувања, кој го подобрува нашето разбирање на биолошката разновидност во Тајван и на околните места, и во крајна линија, да се влијае врз јавните политики за конзервација и одржливост на биолошките ресурси.

Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
На програмата признава дека студентите за падот семестар само. Материјали се достапни на и апликации може да се поднесе преку веб сајтот TIGP ( http://tigp.sinica.edu.tw ). Крајниот рок за пријавување е 31 март и постои рок почетокот на примената на 15 февруари Тоа е во корист на студентите да се применуваат што е можно порано. Нема наплата за барањето за прием.

Студентите со B.S. или M.S. диплома од акредитирана институција ќе се смета за прием. Следните критериуми / материјал ќе се користи за да се оцени メ барателот квалификациите за прием:

1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или дипломиран академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://tigp.sinica.edu.tw
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP/

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации во врска со Програмата за биолошка разновидност (BIODIV), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://biodiv.sinica.edu.tw/TIGP-BP/

Да се ​​проверат сите 12 интердисциплинарна р програми кои се нудат во TIGP, посетете TIGP веб страница: http://tigp.sinica.edu.tw /


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center