LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1290401 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP Земјата систем за наука програма (ЕСС)Значаен опис
За TIGP Земјата систем за наука програма (ЕСС)

Земјата систем за наука поздрави младите испитувачки ум да ни се придружат преку нашата р програма за истражување и разбирање на бескрајно сложени и интересни феномени кои владеат системи Земјата メ ОК. Земјата систем за наука фокусира на нашето разбирање на меѓузависност и поврзаност на основните системи Земјата メ s од литосфера, атмосфера, хидросферата, биосферата и во текот на хемиски, физички и биолошки системи. Овие системи се сите гледа во контекст на динамички процеси кои се протегаат на просторни размери кои се движат од под-микрон до планетарниот и временски рамки за помалку од една секунда за милијарди години. На феномени кои се вклучени се често не само интелектуално предизвик, но, исто така, социо-економски релевантни и значајни. Во Академија Sinica, факултет истражувачки интереси се далеку се движат, вклучувајќи го и еволуцијата на Земјата メ атмосфера, антрополошки ефекти на Земјата メ климата и на регионално и на глобално ниво, промени на biogeochemistry на океанот во одговор на зголемените атмосферските CO 2, ефектите од атмосферската процеси на океанот biogeochemistry, промени во речното влез на океаните поради климатските промени, физичките и хемиските процеси кои владеат со динамичен развој на солидна Земјата, процесите кои се случуваат во рамките на литосфера, особено оние кои работат околу потопување зони, во рамките orogenic ремени, и во долниот дел на континентална кора, механизмот и бран ширење на земјотреси, транспорт и судбината на атмосферски загадувачи, како и ризиците по здравјето на загадувачи на животната средина.

Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
На програмата признава дека студентите за падот семестар само. Материјали се достапни и апликации може да се поднесе преку веб сајтот TIGP. Крајниот рок за пријавување е 31 март секоја година. Тоа е во корист на студентите да се применуваат што е можно порано. Нема наплата за барањето за прием.

Студентите (или странски студенти или студенти од рамките Тајван) со BS или M.S. диплома од акредитирана институција ќе се смета за прием. Следните критериуми / материјал ќе се користи за да се оцени メ барателот квалификациите за прием:

1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или дипломиран академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess//
http://tigp.sinica.edu.tw/

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации околу Земјата систем за наука програма (ЕСС), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://www.rcec.sinica.edu.tw/tigp-ess//

Да се ​​проверат сите 12 интердисциплинарна р програми кои се нудат во TIGP, посетете TIGP веб страница: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center