LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1285265 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP молекуларна медицина програма (ММ)Значаен опис
За TIGP молекуларна медицина програма (ММ)

Молекуларна р медицина Програмата се администрира заеднички од страна на Институтот за биомедицински науки, Академија Sinica и на Факултетот за живот науки, Националната Јанг-Минг Универзитетот. Оваа програма нуди повеќе од 100 членови на факултет од областа на двете фундаментални истражувања и напредни технолошки развој. На молекуларна медицина Програмата користи своите многу тесна соработка меѓу истражувачката заедница на различни институти на Академија Sinica, како и нејзините блиски врски со лекарите во големите медицински центри низ Тајван. Програмата е дизајнирана да понуди конкретни обуки и можности за истражување на д-р студентите кои се заинтересирани да работат на границата на биомедицински науки.

Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Ние ги охрабруваме сите ученици од целиот свет да се применуваат. Официјалната рокот за пријавување за падот 2015 прием е 31 март, 2015 година Кандидатите се охрабруваат да ги достават своите апликации рано.

Лицата (или странски студенти или студенти од Тајван) со BS или м-р степен (или еквивалентен) од акредитирана институција се квалификувани да аплицираат. Студентите држи само B.S. степен requireevaluation од страна на комисијата за прием напредуваат кон д-р програмата на крајот од првата година на студирање.

Следниве документи се потребни за најдобра оценка квалификации на барателот за прием:

1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. додипломски и / или дипломиран академски записници
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации во врска со молекуларна медицина програма (ММ), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://www.ibms.sinica.edu.tw/mmp/

Да се ​​проверат сите 12 интердисциплинарна р програми кои се нудат во TIGP, посетете TIGP веб страница: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center