LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306343 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-биоинформатиката програма (BIO)Значаен опис
За TIGP-биоинформатиката програма (BIO)

На TIGP Програмата за биоинформатиката (БП) е заеднички степен програма спонзорирана од страна на Академија Sinica (Институтот за информациски науки, Институт за статистика, наука и Институтот за биомедицински науки), Националната Tsing Хуа универзитет, Националниот Chiao Tung универзитет и Националната Јанг Минг Универзитетот . Дополнителна настава поддршка е на располагање од другите големи истражувачки универзитети во Тајван. За разлика од повеќето биоинформатиката програми кои се нудат во другите универзитети кои ги носат постојните курсеви во различни сектори, нашите курсеви се наменети специјално за БП студенти и подучени од активни и искусни истражувачи во биоинформатиката. Програмата обезбедува интердисциплинарна обука и истражување можности кои лесно се интегрираат сродните области, така што студентите се добро подготвени за независно истражување во нови и фасцинантен области на биоинформатиката. Ние се фокусира на геномната и proteomic студии со акцент на пренос на податоци, анализа на податоци, биолошки информации и биолошка функција екстракција, како и знаење за управување со користење на напредни методологии за пресметка и информатика технологија.

Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Потребно:

1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. Уверение за положени испити
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Основни програмски вештини
8. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/tigpbio/index.html

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации во врска со биоинформатиката програма (био), ве молиме посетете ја веб страната на програмата на: http://tigpbp.iis.sinica.edu.tw/tigpbio/index.html

Да се ​​проверат сите 12 интердисциплинарна р програми кои се нудат во TIGP, посетете TIGP веб страница: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center