LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1337542 visitors today, Friday, 22/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Стипендии за магистерски и докторски за родови студииЗначаен опис
Одделот за родови студии на Централно европскиот универзитет е задоволство да го објави својот повик за пријавување на академска година 2013/2014
Централноевропскиот универзитет е на англиски јазик, дипломиран универзитетски наоѓа во Будимпешта, Унгарија.
Меѓународен универзитет со студентите од околу 100 земји и факултет од повеќе од 40, ЦЕУ нуди мали, семинар-стил курсеви и студент / факултет сооднос на 07:01. ЦЕУ е акредитирана во САД и Унгарија.
ЦЕУ? Одделот за родови студии привлекува студенти од широк спектар на дисциплини во општествените и хуманистичките науки, и се фокусира на интегративен и компаративна пристапи кон родовите студии. Програми имаат за цел да критички да се испита минатото и сегашноста случувања поврзани со родовата во културата и општеството. Наставната програма во одделот нагласува интердисциплинарен стипендија, како што се полот и пост-социјалистички студии, национализам, квир теоријата, културни студии, transnationalism и меѓународни политички движења.

Програми кои се нудат
? Мајсторот на уметностите во родови студии (една година)
? Мајсторот на уметностите во критична родови студии (две години)
? Заеднички европски мајстор? Диплома со жени? S и родови студии? GEMMA (две години)
? Европската Магистер? Диплома со жени? S и Пол историјата? MATIL DA (две години)
? Доктор по филозофија во компаративна родови студии

Избрани области на истражување
? Глобализацијата и postcolonialism
? Пол, нација, и држава
? Пазарот на трудот родовите нееднаквости
? Квир теоријата
? Феминистичките теории и епистемологијата
? Пол и поранешни државни социјалистичките општества
? Биоетиката, биополитика, и posthumanism
? Жените? Литература
? Жените? Историјата

Стипендии и стипендии
ЦЕУ е посветена на привлекување талентирани студенти од целиот свет? Посветеност поткрепени со
невообичаено дарежлив финансиска помош. Универзитетот обезбедува различни стипендии и грантови на истражување за која кандидатите од било која земја се квалификувани да аплицираат.

ЦЕУ мајстор? Магистерски стипендии (целосна или делумна) вклучува целосен школарината стипендија (со вредност од 11.000? Да? 12.000), домување во ЦЕУ престој Центар, здравствено осигурување и месечна стипендија за да се покријат трошоците за живеење.

ЦЕУ мајстор? Диплома Школарина Стипендии (целосна или делумна) покријат помеѓу 50 и 100 проценти од школарината
трошоци до 12.000? годишно.

ЦЕУ докторските стипендии покриваат целосна школарина, здравствено осигурување, и дарежлива стипендија за домување и трошоците за живеење. Над 90 проценти од докторанти добијат целосна докторска стипендија.

Директен Студентски кредити и Канада Студентски кредити се достапни за квалификувани САД и Канада студенти.

Надворешни Стипендии и финансиска помош Програми администрира преку ЦЕУ вклучуваат Еразмус Мундус
стипендии, Еразмус грантови на истражување, и други приватни и јавни стипендии и стипендии.


Подобност и други критериуми
Види потребните квалификации погоре


Краен рок за аплицирање
* 24 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Контакт е-маил: student-info@ceu.hu


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center