LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1285172 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-молекуларна и клеточна биологија програма (MCB)Значаен опис
За TIGP-молекуларна и клеточна биологија програма (MCB)

Избор на дипломиран програма е една од најважните одлуки што ќе ги направите во вашиот живот. Тогаш, зошто треба да изберете молекуларна и клеточна биологија програма? Поради тоа што е паметен избор.

[S] upport кој ги опфаќа двете академски и животни потреби.
1. поддршка факултет се стреми да ментор млади научници и обезбеди силна основа за кариера.
2. поддршка на персоналот работи за да се олесни студент интеракции и да направи да се чувствуваат како дома во Институтот и во Тајпеј. Конечно, MCB TIGP програма обезбедува конкурентна финансиска поддршка, вклучувајќи ниско школарина и пристап до медицинска нега, како и грантови за поддршка на студентите メ истражувања, кои живеат и конференција патни трошоци.

[M] olecular обука биологија, како што е сеопфатен и интегративен.
Студентите во TIGP MCB програмата добијат солидна основа во секој аспект на молекуларната биологија и се дадени можности да ги применат своите знаења на разновидна низа на истражувачки полиња.

[A] ccessible факултет кои се стремат да ги обучуваат на следната генерација на научници.
Без разлика дали во лабораторија или во училницата, TIGP-MCB програма на студентите им дава пристап до национално и меѓународно признати професори Академија Sinica и Националната одбрана Медицински центар.

[R] esources опфаќа сè, од техничка поддршка во врвни технологии и капацитети за помош во врска со научни пишување и комуникација се осигура дека студентите добиваат сеопфатна помош во остварувањето на нивните академски и истражувачки цели.

[Т] aipei нуди сите гости на една глобална, космополитски град, додека останатите достапни, пријателски, и еден од најбезбедните градови во светот.

На モ Паметна ヤ се предвидени за обука во MCB програма која е спонзорирана од страна на Институтот за молекуларна биологија (ИМБ), Академија Sinica во соработка со Институт за живот Науки (ILS), националната одбрана Медицинскиот центар ќе ви помогне да се изгради својата професионална кариера.


Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
На MCB програмата признава дека студентите за падот семестар само. Ученици со потекло во биохемија, биологија, молекуларна биологија, генетика, анатомија, хемија, физика и сродни полиња се добредојдени да се применуваат.

Кандидатите држи M.S. (Или еквивалентен *) степен и Тајван апликантите држи БС диплома од акредитирана институција, или кои ќе добијат диплома во рамките на еден семестар, можат да аплицираат за прием.
* Меѓународен апликантите држи B.S. степен треба да има 5 години работно искуство.

Потребно:

1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. Уверение за положени испити
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации во врска со молекуларна и клеточна биологија програма (MCB), ве молиме посетете ја веб страната на MCB: http://www.imb.sinica.edu.tw/mcb/

Да се ​​проверат сите 12 интердисциплинарна р програми кои се нудат во TIGP, посетете TIGP веб страница: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center