LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1286809 visitors today, Thursday, 14/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP молекуларна и биолошки земјоделски науки програма (MBAS)Значаен опис
За TIGP молекуларна и биолошки земјоделски науки програма (MBAS)

Академски интерес на Тајван во земјоделски науки сериозно почнаа пред околу 40 години, со одгледување програма во локалните сорти ориз на Тајван. Од тогаш, разни наука живот истражување институти имаат работено на широк спектар на земјоделски проекти вклучувајќи подобрување култура на растенијата, аквакултурата, и други. Во Академија Sinica, Земјоделски биотехнологија центар за истражување на Институтот за растенијата и Микробен биологија, Институтот за клеточна и организмичко биологија, и на Институтот за молекуларна биологија се, во различен степен, развиен истражувачки проекти и програми за постдипломски студии за решавање на конкретни прашања во специјализирани области на земјоделски биологија.

На Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) по молекуларна и биолошки земјоделски науки (MBAS) е основана од страна Академија Sinica во 2003 година и е интердисциплинарна програма која работи во тесна соработка со Националниот универзитет Чунг Hsing (NCHU). Оваа програма има изградено истражување и учење на животната средина што ги инспирира младите дипломирани студенти да се вклучат во нови био-земјоделството студии. Од самиот почеток, намерата на оваа програма е да ги обучуваат учениците да се вработуваат мулти-дисциплинарен пристап за решавање на специфични и важни прашања во биотехнологијата и развој на нови технологии или експериментални системи кои можат да придонесат за иднината на земјоделска биотехнологија истражување и развој.


Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
Комисијата за прием MBAS Програмата смета дека сите кандидати за прием на индивидуална основа. Идни студенти се охрабрени да кореспондираат со учесниците од академскиот кадар чие истражување најблиску одговара сопствен интерес.

Прием одлуки се засноваат на голем број на фактори, како што се академски позадина на кандидатот, изјава за намена, писма на препораките и релевантно работно искуство. Соодветноста на вашите цели на програмата и на истражување на интересите на неговиот факултет, исто така, ќе бидат разгледани.

Потребно:

1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. Уверение за положени испити
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации во врска со молекуларна и биолошки земјоделски науки програма, ве молиме посетете ја веб страната на MBAS: http://abrc.sinica.edu.tw/mbas/

Да се ​​проверат сите 12 интердисциплинарна р програми кои се нудат во TIGP, посетете TIGP веб страница: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center