LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312713 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP молекуларна наука и технологија програма (MST)Значаен опис
За TIGP молекуларна наука и технологија програма (MST)

Целта на оваа програма е да се продлабочи базен на располагање на истражувачите во современата мултидисциплинарни полиња важни за идниот економски и социјален развој на Тајван. На програмата е подобрена и иновации и академски истражувања стандарди во сите области поврзани.

На MST програма ги охрабрува студентите メ независни истражувачки способности преку промоција на решавање на проблеми вештини и индивидуални самодоверба преку градење самодоверба. Во оваа програма, факултет членови се врти менторство на студенти од прва година, додека тие официјално се приклучат на групата за истражување и се обврзуваат нивните дисертација истражување. Студентите треба да започне со својата програми во рамките на тези првите два семестри по приемот во дипломиран програма. Студентите се бара да ја заврши серијата на предуслов курсеви пред да се одлучите на нивните истражувања. Еден тим-учење систем формира јадрото на програмата MST, при што членовите на факултетот учат според нивните области на експертиза. Од студентите се очекува да се преземат и потребни и изборни предмети. Сите курсеви се доставуваат на англиски јазик.

Стипендии и Стипендијата

TIGP обезбедува стипендија за поддршка на NT $ 34,000 (околу US $ 1,133) месечно за сите дипломирани студенти во текот на првата година од нивното запишување. Поддршката ќе биде продолжен за уште две години по докази за задоволителен напредок кон степен. Во наредните години, финансиската поддршка ќе бидат обезбедени од страна на студентот メ тезата советник. Висината на поддршката ќе биде во дискреција на советникот.


Подобност и други критериуми
TIGP нуди приеми за падот семестар само. Или странски студенти или домашни студенти од рамките Тајван со BS и / или негова M.S. диплома од акредитирана институција ќе се смета за прием. На メ барателот квалификација за прием ќе се базира главно, но не исклучиво, на следните уверение / заверени на нотар документи обезбедени од страна на барателот:

1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. Уверение за положени испити
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://tigp.iams.sinica.edu.tw/
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации во врска со молекуларна наука и технологија програма (MST), ве молиме посетете ја MST веб страница: http://tigp.iams.sinica.edu.tw/

Да се ​​проверат сите 12 интердисциплинарна р програми кои се нудат во TIGP, посетете TIGP веб страница: http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center