LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1262654 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

TIGP-хемиски биологија и молекуларна биофизика програма (CBMB) во дрога откритие и биотехнологијаЗначаен опис
Под раководство на поранешниот директор Андреј HJ Ванг (2002-2006) и Минг-Daw Tsai (2006-2014), и директорот Чинг-Ши Чен, хемиски биологија и молекуларна биофизика програма во дрога откритие и биотехнологија ヨ основана од страна на TIGP, академското Синика во 2002 година ヨ има напредни до еден од најдобрите интердисциплинарни програми во Тајван. Во соработка со водечки универзитети во Тајван: Националната Тајван Универзитетот и Националната Tsing Хуа универзитет, програмата има за цел подобрување на научни размена со цел да имаат корист сите страни врз нивниот истражувачки достигнувања и да се зголеми бројот на истражување и професионалци во областа, во надеж дека на промоција економскиот и социјалниот развој на Тајван. Во текот на овие години, најинтересните и alumnae од CBMB се служи во било кој академски институции или биотехнолошка индустрија да придонесат со своите експертиза.

Програмата предвидува посебен акцент на пет истражувачки области, вклучувајќи ги (1) на протеини хемија, (2) структурни биологија, (3) медицински и биолошки хемија, (4) молекуларна и клеточна биологија, (5), клучните технологија. Во прилог на прекатегоризиране на нашите членови на факултет и курсеви, на овој начин се одразува на потребните интеграција на повеќе дисциплини кои се вклучени во денешниот メ и биотехнолошка развој. Основните курсеви кои ги нуди програмата се експериментални молекуларна биофизика, Напредно Хемиска биологија I и напредување хемиски биологија II. Преку обуката во курсеви, клупата вештини и тезата истражување, оваа програма има за цел да им понуди на студентите со двете единствени предности; едно е да стане независна истражувач способен за решавање на проблеми и на другите е да имаат визија и способност да се координираат тимска работа.


Подобност и други критериуми
Квалификации:

Кандидатура е отворена за двете локални и меѓународни студенти со BSc или магистерска диплома во соодветната област од акредитирана институт.

Забелешка: Кандидатите примени во програмата со диплома メ степен се квалификуваат за хемија оддел, Национален Tsing Хуа универзитет. Студентите треба да ги завршат истите барања поставени за студентите, со магистратура メ степени (се разбира и квалификацискиот испит барања) и да аплицираат за трансфер на статусот (мајстор на д-р) со сите потребни документи за процена. Студент メ Полиса за статусот ќе се промени на онаа на д-р студент по завршувањето на горенаведените барања и извонредни академски резултати.

Потребно:
1. Степен и / или магистратура диплома
2. владеење на англискиот јазик тест резултат: TOEFL, IELTS или GEPT (за локалните кандидати) резултати
3. GRE резултат (опционално)
4. Уверение за положени испити
5. Три писма на препораките
6. Изјава на Намена
7. Поддршка Документи (пр. Публикации, оригинални документи)


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/
http://tigp.sinica.edu.tw/
http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/index.htm

Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP) е сега прифаќаат апликации за 2015 година падот прием. Што се најмногу добредојдени да се применуваат на on-line преку нашата онлајн апликација портал ( http://db1x.sinica.edu.tw/tigp/ ) најдоцна до 31 март, 2015 Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации во врска со TIGP-CBMB програмата, посетете CBMB веб страница: http://proj1.sinica.edu.tw/~tigpcbmb/index.htm

За да се провери од други TIGP interdiscplinary д-р програми, ве молиме посетете ја веб-страницата на TIGP http://tigp.sinica.edu.tw/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center