LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312687 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете
Тагови / Категории
Социологија Социјална работа Историја Правда Безбедност Наука Меѓународни односи Планирање Работа Сметководство Управување со Лингвистика Јазик-базирани Географија Благосостојба Одржливост Образование Студии Порака Апликации прифатени во текот на годината Европа Д-р UK Студентите во светот Акредитирани Медиумите Економија Животна средина Компјутери Човекови Меѓународен развој Површина студии Јазик науки Бизнис Финансии Психологија Политика Психологија Технологија Конфликт Социјалните Политика Социо-правни студии

Име на стипендија / програма

Белата Роза DTCЗначаен опис
Белата Роза DTC е комбинација на истражување и настава експертиза на универзитетите во Лидс, Шефилд и Њујорк. На DTC обезбедува одличен надзор, прва класа обука и различни интелектуални средини за постдипломски истражување студенти.
На DTC нуди опсег на ESRC Студентските низ основни дисциплини и интердисциплинарни области, нудејќи поголема можност за преседан истражувачки проекти. Студентите имаат пристап до национални и меѓународни мрежи на индустриски партнери, јавно мислење, креатори на политики и академици, што ни овозможува да се произведуваат дипломирани студенти на докторски со исклучителни вештини и флексибилност.


Подобност и други критериуми
Локални и меѓународни студенти можат да аплицираат


Краен рок за аплицирање
* 1 март 2015 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://wrdtc.ac.uk/postgraduate-programme/

акредитирана обука патишта се:
Комуникации и медиумски студии
Економија
Образование
Животна средина и одржливост
Здравје и добросостојба
Човекови Географија
Меѓународен развој
Јазик-базирани Површина студии
Лингвистика и јазик науки
Менаџмент и бизнис, сметководство и финансии, и работа психологија
Планирање
Политика и меѓународни односи
Психологија
Наука и технологија студии
Безбедност, конфликти и правда
Социјална историја
Социјална политика
Социјална работа
Социо-правни студии
Социологија

http://wrdtc.ac.uk/postgraduate-programme/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center