LeadLearners.Org™ Thanks to all our 637888 visitors today, Monday, 03/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р позиција во компјутерската графика во ITN ЕУ проектот モ Дистрибутер 3D објект дизајн ヤ (distro)Значаен опис
Бараме високо мотивирани и креативни студентите да работат на проектот финансиран од ЕУ モ Дистрибутер 3D објект дизајн ヤ (дистрибуција). Кандидатите треба да имаат магистерски степен メ во компјутерски науки, математика или физика и да имаат солидна позадина во компјутерската графика. Одлично програмски вештини во C ++ и течно комуникациски вештини на англиски јазик се од суштинско значење.

За проектот: distro е иновативна мрежа за обука (ITN) се фокусираше на дистрибуирани, обработка и изработка на предмети? од реалниот свет на дигитални и повторно ќе се врати. Целта на проектот е да им овозможи на корисниците да го фати повремено предмети, кои потоа лесно може да се дели на интернет, се изменуваат во едноставни начини и физички реплицира на друго место. Истражувачки теми опфатени во рамките на проектот вклучуваат геометрија и материјал за снимање, за соработка за уредување, рендерирање и физички измислица.

Оваа возбудлива заеднички проект е координирана од страна на Универзитетскиот колеџ во Лондон (Велика Британија), и во академската партнери вклучуваат некои од најпознатите истражувачки институции во Европа: ЕТХ, Цирих (CH), DFKI (Германија), MPI Informatik (Германија), Сар Универзитетот (DE ), ИСТ Австрија (AT), Британија универзитет (Велика Британија), како и Карловиот универзитет во Прага (Чешка). Исто така, постојат голем број на индустриски партнери вклучени во проектот: Студио Gobo ООД (Велика Британија), NVIDIA истражувања (САД / FI), Дизни истражувања (САД / СН / Велика Британија), леење (Велика Британија), Allegorithmic (Франција) и Еволуирај ( AT).

Секој од партнерите во проектот придонесува светска класа компетентност во одредена област, како и основни истражувачки придонес на Карловиот универзитет во областа на компјутерска графика, посебно реални рендерирање и материјал изглед моделирање.

Опис на понудените Позиција: Карловиот универзитет нуди целосно платени д-р положба за 36 месеци (платени од страна на ЕУ), со можност да подоцна се прошири на времето во Прага од страна на повеќе од една година (платени од страна на националното финансирање). Покрај работата Самото истражување, учество на студентите メ во проектот ќе се вклучат тесна соработка со партнерите на проектот и честите посети на вклучени лаборатории, активно учество на годишниот мрежа настани, како и обука во комплементарни вештини како што се истражување на управување. Студентот ќе биде дел од компјутерска графика група на Карловиот универзитет, видете http://cgg.mff.cuni.cz/ .

Истражување тема: Целта на работата е да се развие рендерирање решение со способноста да се предвиди со сигурност визуелниот изглед на објекти пред нивниот физички изработка, и да дизајн на скалабилни и експресивен материјал изглед модел кој може да се користи постојано во различни рендерирање технологии, и дека дава резултати кои се што е можно поблиску за секој од нив.

Плата: Платата е во согласност со стандардизирани правила на ЕУ за ITN грантови, кои по тековниот девизен курс води кон нето плата од околу 54.000 CZK (околу 2.000 евра). Месечно. Ова е речиси три пати повеќе од националниот просек плата во Чешка, и овозможува удобно начин на живот во Прага: види http://lp.expats.cz/prague-relocation/ за некои локални цена референци. За кандидатите со семејството, има дополнителни годишни нето надомест од 3000 евра.

Примена:? Прашања треба да бидат насочени кон Јарослав К ivnek (jaroslav.krivanek@mff.cuni.cz) и / или Александар Вилки (alexander.wilkie@mff.cuni.cz). Апликациите мора да бидат поднесени преку e-mail на одделот секретаријат (zizkova@ksvi.mff.cuni.cz) до 25-ти јануари со акронимот distro во насловот. Следниве информации мора да биде спроведен во посебен PDF датотека:
1. CV со листа на публикации и / или проекти,
2. доказ, како што се скенирање на диплома, дека го стекнал со диплома што се квалификува подносителот на барањето за д-р запишување,
3. официјална препис на оценките добиени во текот на メ подносителот на диплома и магистерски студии,
4. лична изјава (до 2 страници) за барателите メ искуства, интереси и цели во кариерата,
5. и имиња и информации за контакт на три лица кои би можела да напише писмо за препорака.


Подобност и други критериуми
Локални и меѓународни студенти можат да аплицираат


Краен рок за аплицирање
* Февруари 28, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://cgg.mff.cuni.cz/
http://lp.expats.cz/prague-relocation/

Подобност за вработување: Во прилог на исполнувањето на формално-р учат критериуми за запишување на Карловиот универзитет (поседување на магистерски степен メ во соодветната област на студии), кандидати, исто така, мора да ги исполнува モ мобилност барање ヤ наметнати од ЕУ за ITN мрежи. Што значи дека тие не мора да имаат работено или престојувал во Чешка за повеќе од 12 месеци во текот на три години пред да им се приклучи на проектот.

Референци:
Ј К? Ivnek et al., Унифицирање поени, греди, и патеки во волуметриски светлината превоз симулација, SIGGRAPH 2014 година.

Т. Davidovi? . et al, прогресивна светлината превоз Симулација на графичкиот процесор: Истражување и подобрувања, SIGGRAPH 2014 година.

А. Вилки и сор., Херој Бранова должина Спектрален Земање мостри, EGSR 2014 година.

И. Георгиев и сор., Светлината превоз симулација со Теме поврзување и спојување, Азија SIGGRAPH 2012 година.


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center