LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300551 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Биомаса Конверзија на обновлива Хемикалии и енергијаЗначаен опис
Фосилните горива јаглен, нафта сурова нафта и природен гас, како извор на топлинска енергија, горива и хемикалии, биле вработени во светот メ на снабдувањето со енергија. Познато е дека додека милиони години се потребни за да се формира фосилни горива на земјата; затоа нивните резерви се ограничени и се предмет на трошење како тие се конзумираат. На постојано зголемување на побарувачката на енергија и како последица на високата потрошувачка на природните ресурси веќе резултираше со сериозни деградација на животната средина и фосилните енергетски резерви се однесува. Тоа е тоа императив за човечките суштества да се користат биомаса како алтернативен извор на енергија, кои се доволно големи, природни и обновливите извори. Формирањето на биомаса вклучува фаќањето на сончевата енергија преку фотосинтезата, за време на кој на CO2 е претворена во органски соединенија. Генерално неутралност на CO2 постои додека конвертирање на биомасата во без разлика горива (за ослободување на енергија) или на хемикалии за секојдневна употреба.

Овој проект цели на конвертирање на био-добиени суровина (глицерол како претставник) за вредни хемикалии или енергија (H2) преку романот каталитички решенија. Во ова дело, на успешен студент ќе ги испита синтеза и карактеризација на каталитички материјали (потпрени метални катализатори), катализатор евалуација, кинетичка / механички анализа и процесот на развој. Наша цел е да се воспостави:

1, основните својства на глицерол оксидација, редукција (хидрогенолиза) и евентуално реформа од термодинамички и кинетичка перспективи;

2, детални катализатор развој: се идентификуваат улоги од метал (на пример, следење или ПД), поддршки (киселост (на пример, Al2O3), basicity (на пример, MgO) и reducibility (на пр CexZr1-xO2));

3, физибилити да ги користи и серија течност под притисок систем и гас фаза континуирано работење на атмосферски притисок, со цел да се дизајнира еден енергетски ефикасен пат.

Успешниот кандидат треба да има, или се очекува да имаат Достигнувања степен на 2.1 или погоре (или еквивалентен) во хемиски инженеринг, хемија, материјали науката и инженеринг со знаење на хетерогени катализатори, реакција инженеринг, физичка хемија, катализатор карактеризација, кинетичка / термодинамички анализа .


Подобност и други критериуми
Локални и меѓународни студенти можат да аплицираат


Краен рок за аплицирање
* 1 март 2015 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.abdn.ac.uk/postgraduate/apply
http://www.abdn.ac.uk/study/postgraduate/apply.php

Овој проект се рекламира во однос на истражувачки области на дисциплина на Хемиски факултет. Проектот е прифатлив за Elphinstone средства кои ќе плаќаат школарина (само). Да се ​​смета Мора да имаат прва класа студии или еквивалент, 2.1 Достигнувања степен или еквивалентно, плус магистер по заслуги / Разлика ниво во соодветната тема. Ве молиме бидете сигурни да го забележите Elphinstone финансирање на пријавата и име на проектот / претпоставен. Апликациите треба да се примени и целосна до 31 март 2015 година Апликациите пристигнати после овој датум ќе се смета за проектот, но нема средства ќе биде прикачен на било која понуда направен.

Референци:
Пријава Процес:

Официјално апликации може да се заврши на интернет: http://www.abdn.ac.uk/postgraduate/apply . Треба да аплицирате за диплома на доктор по филозофија во инженерство, за да се осигура дека вашата апликација е предадена на точни колеџ за обработка. Ве молиме да се осигура дека ќе го цитирам насловот на проектот и супервизор на пријавата.

Неформалните барања може да се направи д-р Х Ванг, (x.wang@abdn.ac.uk) со копија од вашата биографија и мотивационо писмо. Сите општи информации треба да бидат насочени кон Запишување единица Факултетот (cpsgrad@abdn.ac.uk).

http://www.abdn.ac.uk/study/postgraduate/apply.php


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center