LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1286804 visitors today, Thursday, 14/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Инженеринг за одржлив фосфор богати органски ѓубриваЗначаен опис
На Grantham центар за одржлив фјучерси се фокусира на унапредување на науката за одржливост и го поврзува со политичката дебата околу тоа како луѓето можат да живеат во повеќе одржлив начин.

Grantham.sheffield.ac.uk

Овој проект メ Целта е да се подобри хранливата вредност на органски ѓубрива со отпуштање на фосфор затворени во форма на phytate. Подобра употреба на постоечките фосфор во органски ѓубрива е важно како и тековните резерви на рок фосфат доаѓаат од неодржлив извор во Мароко. Тоа влијае на глобалната безбедност на храната и има произведено дилеми на цената кои го попречуваа земјоделството целиот свет.

Овој проект ќе учат за напредокот на phytate фосфор од животинско преку почвата во фабриката. Проектот потоа ќе се одреди од каде интервенција може да се спроведе за да се ослободи од фосфор phytate користење на комерцијални ензим phytase. Додавање на phytase за добиточна храна резултираше со значително зголемување на приносот на живина и свинско производство. Тоа е целта на овој проект да се подобри приноси слично на полјоделски култури.

Ние сме во потрага за студент со биолошки науки или хемиски инженеринг позадина со адаптибилност да запознаеш нови и различни предизвици. Студентот преземање на овој проект ќе треба да се комбинираат активен интерес во почвата и растенијата наука со острина да ги конвертираат своите научни откритија во вистински третман кој може да се примени за производство на органски ѓубрива.

Фосфат нивоа во почвата често се ограничувачки фактор реализирање на раст на растенијата. Во земјоделските системи, ова се ублажи со примена на курешка и рок фосфатни ѓубрива. Овој пристап е неодржлив како глобални резерви на рок фосфат се проценува само да претставуваат набавка на 150-годишна доколку се користи со сегашните стапки, генерирање на нестабилност во фосфат пазар на стоки и со тоа возењето на храна. Алтернатива на егзогените примена на фосфатни ѓубрива е итно потребен.

Phytate (или инозитол hexakisphosphate) е еден од главните потоне на фосфати во почвата. Phytate е непослушна во почвата поради својата хемиска структура која го прави недостапни за растенија недопрени. Наместо тоа, phytate е паднат во rhizosphere, зоната на почвата директно под влијание на растенијата корени, ослободувајќи неоргански фосфат за навлегувањето на растенија. Постојат ограничени докази дека растенијата дефект може phytate иако ослободување на ензими од своите корени.

Органски отпад е богат одржлив извор на вештачко ѓубриво, но многу фосфат е во форма на phytate. Моногастрични животни (кокошки, свињи, луѓето, зајаци, коњи, итн) не може да се вари phytate. Во моментов, органски ѓубрива што содржат phytate дава ограничена фосфор, кој е достапен за растенијата. Тоа е затоа што во природни услови бактериски почвата и габи би порака на фосфор од phytate но земјоделски практики соголени почви на биолошката разновидност потребни за распаѓањето на phytate и транспорт на резултантните фосфор на растенијата.

Ензимот phytase, способни за ослободителен фосфат од phytate, стана широко распространета во живината и свињите, каде што е значително подобрено животните приноси. Phytase сега се произведува на индустриско ниво за оваа комерцијална примена. Овој проект р тогаш има за цел да се развие phytase-базирани третман за човекови отпад и почва да ја ослободат фосфат, во моментов се затворени во земјоделските почви како phytate. Крајната цел е да се подобри приносите и одржливоста на обработливите земјоделски целиот свет.

Ние се вработи научници кои ќе ги комбинира исклучителни интелект со силна посветеност на јавен ангажман, лидерство и акција. Овие амбициозни поединци ќе заврши интердисциплинарна р истражувачки проекти за да помогне во решавањето на предизвиците на одржливост. Тие ќе бидат поддржани од страна на Центарот преку уникатна програма за обука, со цел да ги опреми со вештини за да стане се залага за политика и лидери во одржливоста прашања.

Клучни зборови: Одржливост, Biocatalysis, phytase, фосфат, ензим, Phytate

Ве молиме запомнете: во онлајн спроведување на процесот, ве молиме изберете メ стандард р メ не DTC опција


Подобност и други критериуми
Локални и меѓународни студенти можат да аплицираат


Краен рок за аплицирање
* Февруари 28, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.sheffield.ac.uk/postgraduate/research/apply

Оваа четири студентски година ќе биде целосно финансиран во Насловна / ЕУ или меѓународни стапки. Поддршка за патување и потрошен материјал (RTSG), исто така, ќе бидат ставени на располагање на стандардната стапка на ㄳ 2563 на годишно ниво, со дополнителен еднократен надоместок од 1000 ㄳ за компјутер во првата година. Студентите ќе добиваат годишна стипендија од ㄳ 16.913 во 2015/16, што се издига со инфлација потоа. Апликациите треба да се примени и да заврши до 28 февруари 2015.

http://www.sheffield.ac.uk/postgraduate/research/apply


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center