LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303543 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Интегрирањето чувство за место во возраст пријателски домови и заеднициЗначаен опис
Стареењето-во место на агендата претпоставува дека на склопот на животната средина за возраст е домот и заедницата, овозможувајќи им на постарите луѓе да се задржи чувство на независност, безбедност и припадност. Поттикнување на постарите возрасни лица да останат во своите заедници придонесе за планирање и дизајн концепти како што се возраста пријателски градови и liveable населби. Сепак, едноставно менување на изградена форма не е доволно да се создаде повеќе инклузивна средина за стареењето од места се повеќе од физички простори. Тековни планирање и развој модели урбаните да се занемаруваат поимот чувство за место, артикулирани преку поддршка за активен живот, социјално учество и вклученост во заедницата. Интегрирањето чувство за место во изградена средина е од суштинско значење за поддршка на активно стареење. Спротивно на тоа чувство на поместување или ム placelessness メ е поврзан со отуѓување, изолација и осаменост, често резултира со негативни здравствени последици, особено кај постарите возрасни лица.

Ова д-р проект ќе биде со седиште во истражувачката група ム здравје и благосостојба во изградена средина メ メ во училиште и центар на извонредност за одржлив зграда дизајн. Проектот ќе ги испита како заедници и домови може да ги поддржи успешна стареење придонесуваат за следниве истражувачки прашања: (i) како е чувство за место искусни од страна на постарите луѓе низ голем број на заедницата и домување контексти? (Ii) како можеме да ги претвориме искуствата на постарите возрасни лица во дизајни за возраст пријателски домови и заедници и (iii) како можеме подобро да ги артикулираат улогата на постарите возрасни лица, како активни ム placemakers メ во процесот на планирање и развој? Истражувањето ќе биде квалитативен и го поздравува употреба на партиципативен или визуелни методологии.


Подобност и други критериуми
Локални и меѓународни студенти можат да аплицираат


Краен рок за аплицирање
* 27 Февруари 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.sbe.hw.ac.uk/research/postgraduate/opportunities/integrating-sense-place-into-age-friendly.htm

Ова е Надоместоци за стипендии кои ќе ги финансира трошоците за школарина (без оглед на плаќање статус). Успешниот кандидат ќе се бара да ги финансираат своите трошоци за живот или бараат надворешно финансирање за поддршка на ова.

Апликациите се особено добредојдени од кандидати со Геронтолошки (социјална и психолошка стареење), психолошки (на пр заедницата, животната средина, социјални), и / или изградена средина позадина (на пример, домување, географи, планерите). Како работата може да вклучи зборува за ранливите постарите возрасни претходната лични или работно искуство во оваа област може да биде поволна. Кандидатите треба да имаат прва класа почести степен во соодветната тема или 2,1 почести степен плус мајстори (или еквивалент).

http://www.sbe.hw.ac.uk/research/postgraduate/opportunities/integrating-sense-place-into-age-friendly.htm


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center