LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1334694 visitors today, Thursday, 21/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Собна температура изработка на perovskite врз соларни ќелииЗначаен опис
Одделот за материјали науката и инженеринг нуди докторат во メ Собна температура изработка на perovskite врз соларни ќелии メ почнувајќи октомври 2015 година под надзор на следобеден Reaney и Синклер. Ова Индустриски СЛУЧАЈ Наградата е во соработка со Dyesol, Велика Британија врз основа на соларни ќелии компанијата

Perovskite базирани материјали нудат можност за ниска цена, висока ефикасност соларни ќелии кои би можеле да имаат големо влијание на глобалните емисии на CO2 и енергетската сигурност во снабдувањето. Сепак остануваат обработка предизвици, така што целта на проектот е да се развие ниска температура процес за навредување на соларни ќелии врз основа на метил амониум доведе јодид (MALI). Проектот ќе се истражуваат голем број на навредување техники, вклучувајќи Електрофоретскиот навредување, сито печат и лента кастинг. Студентот ќе работи во рамките на electroceramics група во Шефилд, материјали науката и инженеринг (МБ) и ќе користат простор во нивните неодамна реновирана ム држава на уметноста メ лаборатории. Студентот исто така, ќе се очекува да се развие навредување технологија во мулти-милиони фунти објект, Меркур центар за Напредно Производство и да се карактеризираат нивните материјали и клетки со помош на комбинација на напредни електронска микроскопија и Х-зраци. Студентот ќе се оцени ефикасноста на одделни слоеви во соларни ќелии со користење на импеданса спектроскопија на Берзата. PV ефикасност ќе се мери во соработка со Dyesol, кој исто така ќе обезбеди експертиза во прашања како што се стареење забрзана тестирање и замрзнување затоплувањето велосипед.

Одделот за Материјал наука и инженерство на Универзитетот во Шефилд, со над 80 милиони ㄳ во истражувања на приходите во текот на изминатата деценија, има воспоставено репутација за светска класа истражување што ги спојува металургија, electroceramics, полимер композити, напредни производство, стакло технологија, биоматеријали, нуклеарни материјали и функционални материјали. Во рамките на Факултетот за инженерство, придонесуваме кон вториот по големина факултет (од страна на истражување приход) во Велика Британија и култура на интердисциплинарни истражувања и крос факултет истражувачки групи. Ние сме во првите редови на справување со глобалните предизвици како што се климатските промени, одржлив енергија и здравствена заштита за стареењето на населението.

Ова д-р нуди соодветни кандидати шанса да работат во мулти-дисциплинска средина, имаат корист од докторска програма за развој на универзитетот メ е и можноста за патување во странство и преместувања.

Кандидатите кои имаат, или се очекува да се добие, 2,1 или 1 класа почести степен во хемија, физика, материјали науката или релевантна аспект на факултет да се разгледуваат. Кандидатите со 2,2 степен и самостојна господар メ диплома на ниво или заслуги разлика, исто така, ќе бидат разгледани. Проектот ќе започне во октомври 2015 година и е за 36 месеци.


Подобност и други критериуми
Локални и меѓународни студенти можат да аплицираат


Краен рок за аплицирање
* 1 март 2015 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.sheffield.ac.uk/postgraduate/research/apply

Финансирањето на Велика Британија на студентите покрива дома такси и плаќа на истражувачки совет стандард стипендија од ㄳ 13.863 годишно (2014/15 стапки). Dyesol нуди врвен до стипендија од ㄳ 3.5k годишно
Финансирање за студентите на ЕУ покрива само дома такси, додека кандидатот не е во Велика Британија за 3 години по започнувањето на д-р, во кој случај тие се класифицирани како "дома" студент на тој начин имаат право на стипендија.

Исклучителни меѓународни кандидати може да имаат право на стипендија и за универзитетските давачки (до дома Велика Британија) да бидат покриени од страна на грантот, но тоа е предмет на потврда.

http://www.sheffield.ac.uk/postgraduate/research/apply


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center