LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300719 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

М-р и д-р стипендии во историјатаЗначаен опис
Одделот за историја на Централноевропскиот универзитет е задоволство да го објави својот повик за пријавување на академска година 2013/2014
Централноевропскиот универзитет е на англиски јазик, дипломиран универзитетски наоѓа во Будимпешта, Унгарија.
Меѓународен универзитет со студентите од околу 100 земји и факултет од повеќе од 40, ЦЕУ нуди мали, семинар-стил курсеви и студент / факултет сооднос на 07:01. ЦЕУ е акредитирана во САД и Унгарија.

ЦЕУ? Одделот за историја нуди на студентите интердисциплинарен и компаративен перспективи за историјата на Централна, Југоисточна и Источна Европа, и Источен Медитеран. Нашите програми, исто така, се фокусира на Отоманската и Блискиот Исток историја. Наставната програма опфаќа главните историографски традиции од почетокот на модерниот период до денес и ги воведува студентите во голем број на научни теми од општествените и хуманистичките науки, вклучувајќи социологија, економија, антропологијата, историјата на уметноста, религијата и филозофијата.

Специјализации се достапни во еврејските студии и религиозни студии.
Програми кои се нудат
? Мајсторот на уметностите во Централна Европа историја (една година)
? Мајсторот на уметностите во Компаративна Историја: Централна, Источна и Југоисточна Европа 1500-2000 (две години)
? Европската Магистер? Диплома со жени? S и Пол историјата? MATIL DA (две години)
? Доктор по филозофија во компаративна историја на Централна, Југоисточна и Источна Европа

Избрани области на истражување
? Компаративна историја на фашизмот и комунизмот
? Компаративна историја на Хабсбург, Отоманската, и руски империи
? Компаративна религиозни студии
? Културна историја
? Почетокот на модерната историја
? Родови студии
? Интелектуална историја
? Национализам студии
? Социјалната историја
? Урбани студии

Стипендии и стипендии
ЦЕУ е посветена на привлекување талентирани студенти од целиот свет? Посветеност поткрепени со
невообичаено дарежлив финансиска помош. Универзитетот обезбедува различни стипендии и грантови на истражување за која кандидатите од било која земја се квалификувани да аплицираат.

ЦЕУ мајстор? Магистерски стипендии (целосна или делумна) вклучува целосен школарината стипендија (со вредност од 11.000? Да? 12.000), домување во ЦЕУ престој Центар, здравствено осигурување и месечна стипендија за да се покријат трошоците за живеење.

ЦЕУ мајстор? Диплома Школарина Стипендии (целосна или делумна) покријат помеѓу 50 и 100 проценти од школувањето трошоци до 12.000? Годишно.
ЦЕУ докторските стипендии покриваат целосна школарина, здравствено осигурување, и дарежлива стипендија за домување и трошоците за живеење. Над 90 проценти од докторанти добијат целосна докторска стипендија.

Директен Студентски кредити и Канада Студентски кредити се достапни за квалификувани САД и Канада студенти.

Надворешни Стипендии и финансиска помош Програми администрира преку ЦЕУ вклучуваат Еразмус Мундус
стипендии, Еразмус грантови на истражување, и други приватни и јавни стипендии и стипендии.


Подобност и други критериуми
Види потребните квалификации погоре


Краен рок за аплицирање
* 24 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center