LeadLearners.Org™ Thanks to all our 637864 visitors today, Monday, 03/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Проценка на нивото на морето екстреми во австралискиот регион од сателитски altimeter податоциЗначаен опис
Глобал-просечното ниво на морето се зголеми за околу 0,2 метар во текот на минатиот век и е проектиран да порасне и до еден метар во текот на овој век како резултат на тековните затоплување на атмосферата и океаните. Овој пораст директно води до зголемување на фреквенцијата на екстремни нивото на морето се појави (поплави), дури и без зголемување на бури. Ова е главниот начин на кој ќе се почувствуваат влијанието на нивото на морето се зголеми и затоа е неопходно дека овие крајности се соодветно следени.

Нивото на морето и неговите варијации може да се мери во крајбрежни локации со користење на плима мерачи и, во поголемиот дел од светот メ и океаните, користејќи радар altimeters бродот сателити. Додека плима мерачи постојано може да се измери нивото на морето во текот на еден широк спектар на време скали (од минути до повеќе години), сателитска само мерки на ниво на морето, како што минува низ дадена локација (обично една на секои десет дена). Плима мерачи затоа обезбеди богат извор на податоци на нивото на морето екстреми, додека, до сега, сателитска altimeters не се во можност да го фати доволно информации во дадено место соодветно да се опише статистика на крајности. Ситуацијата е, сепак, менување на севкупната сателитски altimeter евиденција се зголемува во должина, и повеќе сателити се обезбедување на altimeter податоци.

Проектот р ќе ги испита начини за добивање на корисни статистички опис на нивото на морето екстреми со глобална покриеност со користење на сателитски altimeter записи. Ова ќе вклучува употреба на податоци од повеќе altimeters, не евиденција и голем број на техники за анализа за проценка на крајности メ статистика. Ако резултантните информации е доволно цврста, тоа ќе биде погодна за информирање планирање и креирање на политиките околу бреговите на Австралија. Работата ќе биде дел од Дискавери Проектот Австралискиот совет за истражување и ќе имаат корист од подобрување на крајбрежните алтиметар производи кои ќе бидат изведени од други делови на тој проект.

Надзорните тим е предводен од д-р Кристофер Вотсон и се состои од д-р Џон Хантер и Д-р Мет Кинг.


Подобност и други критериуми
Локални и меѓународни студенти можат да аплицираат


Краен рок за аплицирање
* 1 август 2015 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.utas.edu.au/geophysics

Стипендиите се во вредност од AUD $ 25,849 годишно (данок) за 3,5 години. Стипендии на врвно ниво (дополнителни $ 7500 годишно, е ослободена од данок) се достапни за исклучително студенти.

Студенти од странство ќе бараат интернационална на надоместокот за виза кои се високо конкурентни - во такви случаи меѓународен рецензирани весник објавување е веројатно да се бара пред поднесувањето на барањето. Меѓународните студенти бараат ИЕЛТС> = 6,5 и целокупната> = 6,0 во сите компоненти.

** Ве молиме пратете CV, академски препис и (за странските кандидати) потврда на вашата IELTS резултати кога се прашалник.

Референци:
Хантер, Ј, 2012. едноставна техника за проценка на додаток за неизвесна нивото на морето се зголеми. Климатски промени 113, 239.

Menndez, М. et al., 2010 Промени во екстремни високи нивоа на водата врз основа на квази-глобална плима-мерач на податоци. Ј Geophys. Инж. 115, C10011.

Haigh, И. et al., 2012 Проценка на денешен ден екстремни вкупно нивото на водата надминување веројатности околу бреговите на Австралија, Технички извештај TR STM05 120.620, Антарктикот Клима и екосистеми Кооперативна Истражувачкиот центар.

http://www.utas.edu.au/geophysics


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center