LeadLearners.Org™ Thanks to all our 643293 visitors today, Saturday, 08/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р стипендија на КИЦ biomaGUNE, Сан Себастијан, Шпанија: развој на новата методологија за синтеза на гликан мимика, мултивалентен конструкции и нивните биомедицински евалуација во функционална имунолошки анализиЗначаен опис
Пријавите се поканети за 36 месеци позиција како рана фаза истражувач (СЕ) за да работат на Мари Ск? Odowska-Кири Иновативни мрежа за обука на IMMUNOSHAPE (селективно јагленихидрати имуномодулатори таргетирање C-тип на маноза Рецепторите на антиген презентирачки клетки). Договор за грант N ㅊ: 642.870.

На истражувачки проект, кој ќе се врши во Glycotechnology група предводена од д-р Нилс-христијански Reichardt во КИЦ biomaGUNE, Сан Себастијан (Шпанија), ќе се занимава со развој на новата методологија за синтеза на гликан мимика, мултивалентен конструкции и нивните биомедицински евалуација во функционална имунолошки анализи. Проектот ќе го поврзува хемиската синтеза на glycans и glycomimetics, површината науката, нанотехнологијата и масена спектрометрија да се подготват нови алатки за подготовка, презентација и анализа на релевантни biomedically glycans.

Проектот подразбира серија на упатување на партнерските лаборатории во Германија, Холандија и Италија за дополнителна обука.
Успешните кандидати ќе учествуваат во мрежата メ активностите за обука и работа пласмани во лабораториите на кои учествуваат академските и индустриските тимови. Редовни состаноци и работилници во рамките финансирани од ЕУ IMMUNOSHAPE Меѓународна мрежа за обука и ќе се дополни за обука и поддршка на КИЦ biomaGUNE.

IMMUNOSHAPE е еден од главните финансирани од ЕУ програма која ги спојува 13 водечки европски партнери во транснационална мрежа, спроведување на мултидисциплинарни и intersectorial истражување и програма за обука помеѓу академските и индустриските партнери во областа на биомедицински glycoscience. IMMUNOSHAPE има за цел обука на новата генерација на научници кои ќе бидат способни да се комбинираат држава на уметноста синтеза и скрининг технологија за развој на нови олово структури за високо селективен гликан врз мултивалентен immunotherapeutics за третман на рак, автоимуни болести и алергии.

Седиментацијата ќе бидат вработени од страна на договорно КИЦ biomaGUNE и ќе бидат покриени од социјално осигурување. Тој или таа ќе добијат месечен надоместок за живеење плус попуст за движење во согласност со важечките ЕК Мари Ск? Odowska-Кири-ITN општи услови.


Подобност и други критериуми
ユ имаат одлична диплома и / или магистрирал во хемија и добро основана позадина со практично искуство во хемиската органска синтеза, идеално во јаглени хидрати синтеза
ユ Дополнителни искуство и знаење материјали во науката, масена спектрометрија или нанотехнологијата многу добредојдени
ユ имаат помалку од 4 години истражување искуство за време на потпишувањето на договорот (мерено од време магистрирал メ и е добиена).
ユ не имаат докторски веќе.
ユ не сте живееле или врши основна дејност е во Шпанија за повеќе од 12 месеци, во последните 3 години пред датумот на почеток на вработување.
ユ Одлично познавање на англиски јазик (говорен и писмен / ниво на владеење)


Краен рок за аплицирање
* 1 март 2015 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.cicbiomagune.es/

Кандидатите треба да достават кратка биографија, пропратно писмо и имињата и податоците за контакт на најмалку 3 референци по e-mail адреса за да rrhh@cicbiomagune.es укажува референца N ㅊ 3021 во оваа тема.

Референци:
Nanostructured Ито слајдови за мала молекула Профилирање и обработка на слика масена спектрометрија на метаболити и со SALDI-MS. Лопез де Laorden В., Beloqui А., Yate Л., Калво Ј, Puigivila М., Llop Ј и Reichardt Соединетите Американски Држави; Аналниот. Хемиска. 0, 10,1021 / ac5025864 (2014).

Биолошка проценка на мултивалентен Луис Х-MGL-1 интеракции. Ериксон М., Серна С., Maglinao М., Шлегел МК, Seeberger Х., Reichardt Американски Држави и Lepenies В .; ChemBioChem 15, 844-851 (2014).

Анализа на Microarrays со MALDI-TOF MS. Beloqui А. Ј Калво, Серна С., Јан С., Вилсон Б В, Мартин Lomas М. и Reichardt Соединетите Американски Држави; Angew. Хемиска. Инт. Ед. 52, 7477 -7481 (2013).

Glyconanotechnology. Reichardt Американски Држави, Martn-Lomas М. и Penads С .; Хемиска. СПЦ. Откровение 42, 4358-4376 (2013).

Три-димензионални низи Користење GlycoPEG Тагови: гликан Синтезис, пречистување и имобилизација. Etxebarria Ј, Серна С., Beloqui А., Мартин Lomas М. и Reichardt Соединетите Американски Држави; Хемиска. Eur. Ј 19, 4776-4785 (2013).

Fucosyltransferases како синтетички Алатки: гликан Низа Врз основа на подлогата за избор и Core Fucosylation на синтетички N-Glycans. Серна С., Јан С., Мартин Lomas М., Вилсон IBH и Reichardt Соединетите Американски Држави; Ј Ам. Хемиска. СПЦ. 133, 16.495-16.502 (2011).

MALDI-TOF масовно спектрометриска анализа на ензимската активност и лектин апсењето на низа на N-Glycans. Санчез-Руиз А., Серна С., Руиз Н., Мартин Lomas М., и Reichardt Соединетите Американски Држави; Angew. Хемиска. Инт. Ед. 50, 1801-1804 (2011).

http://www.cicbiomagune.es/


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center