LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333597 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

SEAHA капитално финансирано студентски: Hyperspectral слики за наследство: од книги за тулиЗначаен опис
Ова интердисциплинарни проекти ќе се истражуваат практична употреба на Hyperspectral слики, еднаш лажат техника која се користи од страна на астрофизичарите, во областа на науката наследство. На Универзитетот во Оксфорд неодамна инвестираше во напредни hyperspectral слики опрема да биде сместен во Bodleian библиотека. Целта на овој проект ќе биде да се оцени користењето на оваа техника низ ресурси на наследство на Универзитетот (вклучувајќи и библиотека за книги и документи, музејски предмети и Оксфорд メ и архитектонското и археолошкото наследство).
Успешниот кандидат ќе имаат првиот или горниот втора степен во областа на инженерството, материјал науката, конзервација науката, хемијата, физиката (или сродни аспекти на науката и / или инженерство), и еден силен интерес за културното наследство. Кандидатите со докажано искуство во користењето на hyperspectral слики и во други области, исто така, може да се смета од дисциплини како што се географијата, животната средина науки, или астрофизиката.

Следниве конкретни истражувачки прашања од интерес:

ユ Како може hyperspectral слики се најдобри се применуваат за да се извлече информации од ракописи во рамките на Bodleian библиотека и други колекции?
ユ Кои се најдобрите протоколи и процедури за да се открие скриен текст и на сајтот на материјали и пигменти за такви ракописи и кои се оптимални начини на презентирање на информации?
ユ Како може hyperspectral слики се најдобри се применуваат за да обезбеди информации од археолошки и архитектонски материјали наследство во рамките на Универзитетот во Оксфорд?
ユ Кои се најдобрите протоколи и процедури за да се откријат скриените олеснување детали, присуството и на природата на биолошки / органски раст и е во рамките на материјали, и знаци на промени и влошување?

Проектот е дел од EPSRC центар за докторски обука во науката и инженеринг во уметност, културно наследство и археологија на Универзитетскиот колеџ во Лондон, Универзитетот во Оксфорд и Универзитетот во Брајтон (www.seaha-cdt.ac.uk), во соработка со Bodleian Библиотеки (www.bodleian.ox.ac.uk) и Headwall фотоника ( http://www.headwallphotonics.com/ ). Финансиран од страна на инженеринг и просторно науки истражувачки совет (EPSRC) преку Центарот за докторски обука и ко-финансирана од страна на Универзитетот во Оксфорд падна фонд, четири години докторска програма за истражување ќе бидат надгледувани од заеднички од страна на Универзитетот во Оксфорд школа за географија и животната средина ( http://www.geog.ox.ac.uk/), на Bodleian библиотеки, (www.bodleian.ox.ac.uk) и Headwall фотоника ( http://www.headwallphotonics.com/ ) За повеќе детали контактирајте Дејвид Хауел David.Howell@bodleain.ox.ac.uk кој ќе биде супервизор на наследство. Академската претпоставен ќе биде проф Хедер Viles.

Како SEAHA студент, ќе имаат сигурен пристап до истражувачката инфраструктура и експертиза во три универзитети и речиси 50 истражувањата, наследство и индустриски партнери. Ве молиме посетете ја веб страната SEAHA (www.seaha-cdt.ac.uk) за детали.


Подобност и други критериуми
Локални и меѓународни студенти можат да аплицираат


Краен рок за аплицирање
* 1 март 2015 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.seaha-cdt.ac.uk/wordpress/wp-content/uploads/2015/01/Oxford-Hyperspectral-SEAHA-Advert.pdf
http://www.geog.ox.ac.uk/),
http://www.seaha-cdt.ac.uk/opportunities/eligibility-criteria/),
http://www.headwallphotonics.com/

За сите детали за тоа како да аплицирате, Ве молиме кликнете тука:
http://www.seaha-cdt.ac.uk/wordpress/wp-content/uploads/2015/01/Oxford-Hyperspectral-SEAHA-Advert.pdf

ВАЖНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРИМЕНА:
Пријавите кои нема да бидат доставени од страна на UCL онлајн приемните систем. Наместо тоа, треба да се испраќаат директно до SEAHA центар Менаџер: manager@seaha-cdt.ac.uk

Адреса:
SEAHA центар-менаџер
UCL Институтот за трајни наследство
На Бартлет Факултетот за животна средина, енергија и ресурси (BSEER) 4 кат, Централна куќа
14 Горна Woburn место
Лондон, WC1H 0NN

Краен рок за аплицирање: Полноќ (GMT), 1 Март 2015

UCL преземање акција за еднаквост.

На SEAHA студентски ќе ги покрие дома такси и стипендија до максимум ㄳ 16.726 годишно (сегашната стапка) за квалификувани кандидати ( http://www.seaha-cdt.ac.uk/opportunities/eligibility-criteria/), како и значителен буџет за истражување, патување, и група активности.

Наградата ќе биде предмет на Договорот за грант помеѓу Универзитетот во Оксфорд и Headwall фотоника.
http://www.seaha-cdt.ac.uk/wordpress/wp-content/uploads/2015/01/Oxford-Hyperspectral-SEAHA-Advert.pdf


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center