LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312331 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Молекуларната основа на подлогата признавање од страна на убиквитин ligasesЗначаен опис
Е3 убиквитин ligases олесни последниот чекор во трансферот на убиквитин на подлогата. Притоа, тие се координираат партнер Е2 ензим со подлогата. Молекуларната детали на оваа координација се уште не се разбере на молекуларно ниво. Користење на подмножество на медицински важни Е3 ligases вклучени во Фанкониевата анемија и メ Паркинсонова болест, овој проект вклучува употреба на структурни биологија, биохемиски анализи и биофизички карактеризација за да се утврди на молекуларната основа на подлогата признавање од страна на убиквитин ligases.


Подобност и други критериуми
Локални и меѓународни студенти можат да аплицираат


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ppu.mrc.ac.uk/studentships/phd_projects.php#p7
http://www.ppu.mrc.ac.uk/studentships/application_procedure.php

Ние нудиме 3,5 години Студентските во која ќе се зачленат во некој лабораторија во Одделението. Сепак, ние силно поттикнување на идните студенти да станат дел од 4 години р програма во која изврши ротација проекти во две лаборатории во рамките на Одделението (http://www.ppu.mrc.ac.uk/studentships/phd_projects.php # P7). Овој студентски е заеднички финансиран од страна на Медицинскиот истражувачки совет и на Универзитетот во Данди и носи се ослободени од данок стипендија од ㄳ 20.000 годишно

Ве молиме испратете биографија со податоци за контакт на три судии да mrcppu-phd-admin@dundee.ac.uk, а исто така вклучува и писмо што наведуваат во кој лаборатории за истражување би сакале да работат во.

Ве молиме наведете кој тип на студентски аплицирате за
Црвениот крст на РМ 3,5 или 4 години (вклучува 2 x 4,5 месеци на ротација проекти) студентски

Нема краен рок за Црвениот крст на РМ, финансиран докторски апликации

Имајте на ум дека кандидати ќе бидат контактирани само ако биде поканета за интервју.

Професорот Џон Роуз е задолжен за студентот за вработување. Тој е помогната и од Рејчел Naismith.

http://www.ppu.mrc.ac.uk/studentships/application_procedure.php


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center