LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306243 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Какви последици ги децентрализација на производството на електрична енергија има за локалните побарувачката на енергија?Значаен опис
На Grantham центар за одржлив фјучерси се фокусира на унапредување на науката за одржливост и го поврзува со политичката дебата околу тоа како луѓето можат да живеат во повеќе одржлив начин.

Grantham.sheffield.ac.uk

Децентрализацијата на производство на енергија, главно преку ангажирање на технологиите за обновлива енергија (RET), е значаен елемент на тековната движи во Велика Британија и на други места кон decarbonised и безбедна иднина енергетскиот систем. Сепак, постојат се повеќе докази дека ефикасноста на RET распоредување во decarbonising енергетскиот систем е компромитиран со недостаток на разбирање на тоа како RETs и начинот на кој тие го прават енергија на располагање се однесуваат на модели и практики на побарувачката на енергија.

Ова р-проектот ќе разбирање на последиците за побарувачката на енергија на сегашните и можните идни процеси на производство на локалната енергија. Ко-надгледувани низ човекови географија и физика и работи со постојните истражувачки тимови, студентите извршуваат овој проект ќе имаат можност да се пробие нови земјата преку преземање на еден изразито интердисциплинарен пристап кон овој многу современи прашање.

Проектот најдобро ќе одговараат на социјалните науки дипломиран подготвени да работат на интерфејсот на социјалните и физичките науки. Проектот ќе бара силна основа во квалитативен општествените науки истражувачки методи, вклучувајќи и критичка анализа, идеално, исто така, со подготвеност да се вклучат аналитички со големи групи на двете економијата и техничките перформанси на податоци.

Успешниот кандидат за овој проект ќе имаат значителен простор во обликувањето на детални насоката на проектот, но се предвидува дека проектот ќе се фокусира на една студија на случај град. Оваа географска фокус ќе овозможи испитување на ефектите на локалните RETs и ниска употреба на јаглерод технологии за енергија на побарувачката на енергија во размер од анализа овозможување внимание на поширокиот системски процеси во прашање.

Проектот ќе бара квалитативна методологија општествени науки, со интервјуа, фокус групи и некои набљудување, но, исто така, аналитички ангажман со големи групи на двете економијата и техничките перформанси на различни локално распоредливи технологии податоци, како и со други секундарни докази од постоечките студии на децентрализирано енергија технологија. Можноста обезбедени од 4 години на финансирање ќе овозможи релативно подолг лонгитудинална студија, да се разбере влијанието на актуелните енергетски технологија распоредувања тоа време.

Темата на д-р проект се наоѓа помеѓу две точки на тековните истражувачки проекти, сончевата енергија за идните општества (www.solar.sheffield.ac.uk) и Шефилд メ е дел од Барање (www.demand.ac.uk), предводена соодветно од два супервизори, обезбедувајќи одлична основа, и концептуално и прагматично, за овој амбициозен р проект. Како и програма за обука и развој, како дел од Grantham центар, студентите, исто така, ќе имаат корист од тоа да биде дел од општествените науки докторски центар за обука на Белата Роза (www.wrdtc.ac.uk). Студентот исто така, ќе биде член на жива заедница на докторски истражувачи во Катедрата за географија (www.sheffield.ac.uk/geography/phd).

Ние се вработи научници кои ќе ги комбинира исклучителни интелект со силна посветеност на јавен ангажман, лидерство и акција. Овие амбициозни поединци ќе заврши интердисциплинарна р истражувачки проекти за да помогне во решавањето на предизвиците на одржливост. Тие ќе бидат поддржани од страна на Центарот преку уникатна програма за обука, со цел да ги опреми со вештини за да стане се залага за политика и лидери во одржливоста прашања.

Клучни зборови: побарувачката за енергија, обновливите извори на енергија, заедница, интердисциплинарна, географија, Квалитативни

Ве молиме запомнете: во онлајн спроведување на процесот, ве молиме изберете メ стандард р メ не DTC опција


Подобност и други критериуми
Успешниот кандидат за овој проект ќе имаат значителен простор во обликувањето на детални насоката на проектот, но се предвидува дека проектот ќе се фокусира на една студија на случај град. Оваа географска фокус ќе овозможи испитување на ефектите на локалните RETs и ниска употреба на јаглерод технологии за енергија на побарувачката на енергија во размер од анализа овозможување внимание на поширокиот системски процеси во прашање.


Краен рок за аплицирање
* Февруари 28, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.sheffield.ac.uk/postgraduate/research/apply

Оваа четири студентски година ќе биде целосно финансиран во Насловна / ЕУ или меѓународни стапки. Поддршка за патување и потрошен материјал (RTSG), исто така, ќе бидат ставени на располагање на стандардната стапка на ㄳ 2563 на годишно ниво, со дополнителен еднократен надоместок од 1000 ㄳ за компјутер во првата година. Студентите ќе добиваат годишна стипендија од ㄳ 16.913 во 2015/16, што се издига со инфлација потоа. Апликациите треба да се примени и да заврши до 28 февруари 2015.

http://www.sheffield.ac.uk/postgraduate/research/apply


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center