LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1290357 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Масло закрепнување од фрактура резервоари: спонтани imbibition во карбонати под различни wettabilityЗначаен опис
Најчестиот метод на средното масло за обновување е waterflooding, при што водата се инјектира во резервоарот да се менува маслото во резервоарот за производство бунари. Во идеални услови, вбризгува вода (вода од поплави) рамномерно ム извишува メ на нафта кон бунари. Сепак, карбонат резервоари, кои содржат околу половина од светската メ и нафтени резерви, се знае дека се опширно распарчена. Во такви резервоари, водата поплави првенствено тече низ мрежата на фрактури, оставајќи го зад себе голем дел од оригиналниот масло во ниска пропустливост регионите меѓу нив (карпата ム матрица メ). Потоа, постепено, поплава вода во фрактури влегува во рок матрица од пловни, дифузија, и капиларна управувано imbibition, разместување на нафта што остана зад себе. Предложениот проект е насочен кон трета механизам.

И покрај едно големо тело на литература за imbibition, многу фундаментални прашања остануваат отворени. Предложениот проект ќе се обрати на една или повеќе од овие со користење на комбинација на врвни техники на сликање, прилагодени лабораториски прибор и теоретска анализа. Можни теми вклучуваат:
ユ закрепнување во развојот на матрица wettability
ユ чувствителност на нафта хемија
ユ чувствителност на длабочина во транзиција зона
ユ влијанието на капиларна-хидрауличните карактеристики на фрактура
Крајната цел е да се развие модел, кој предвидува на зависност од нафта и обновување на овие фактори.

Успешниот кандидат ќе се приклучат на животната средина и индустриски течност механика група, енергична група на научници, постдокторски истражувачи и докторанти во рамките на Факултетот за инженерство. Членовите на групата се користат различни комбинации на лабораториски експерименти, теренски мерења, нумерички симулации и теоретска анализа за да учат физички процеси поврзани со широк спектар на апликации, вклучувајќи ги и геолошки складирање на CO2, енергијата на ветерот, а крајбрежната ерозија. Студентот исто така, ќе работат тесно со колегите во Абердин биомедицински слики Центарот за пристап до слики објекти и на Факултетот за науки за земјата.


Подобност и други критериуми
Успешниот кандидат ќе имаат од прва или горниот втора класа степен (или еквивалентен) во соодветните инженеринг, применета математика, физика или дисциплина. Познавање на експертиза во течност механика, лабораториски искуство и познавање на MATLAB ќе биде предност.

Дополнителни истражувања трошоци се потребни за овој проект на збирот на ㄳ 5000 годишно.


Краен рок за аплицирање
* Март 31, 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.abdn.ac.uk/postgraduate/apply
http://www.abdn.ac.uk/study/postgraduate/apply.php

Овој проект се рекламира во однос на истражувачки области на дисциплината за инженерство. Проектот е прифатлив за Elphinstone средства кои ќе плаќаат школарина (само). Да се ​​смета Мора да имаат прва класа студии или еквивалент, 2.1 Достигнувања степен или еквивалентно, плус магистер по заслуги / Разлика ниво во соодветната тема. Ве молиме бидете сигурни да го забележите Elphinstone финансирање на пријавата и име на проектот / претпоставен. Апликациите треба да се примени и целосна до 31 март 2015 година Апликациите пристигнати после овој датум ќе се смета за проектот, но нема средства ќе биде прикачен на било која понуда направен.Референци:
Процедурата за аплицирање

Официјално апликации може да се заврши на интернет: http://www.abdn.ac.uk/postgraduate/apply . Треба да аплицирате за диплома на доктор по филозофија во инженерство, за да се осигура дека вашата апликација е предадена на точни колеџ за обработка. Ве молиме да се осигура дека ќе го цитирам насловот на проектот и супервизор на пријавата.

Неформалните барања може да се направи д-р Y Tanino, (y.tanino@abdn.ac.uk) со копија од вашата биографија и мотивационо писмо. Сите општи информации треба да бидат насочени кон Запишување единица Факултетот (cpsgrad@abdn.ac.uk).

http://www.abdn.ac.uk/study/postgraduate/apply.php


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center