LeadLearners.Org™ Thanks to all our 642367 visitors today, Saturday, 08/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Напредно клеточната миграција анализиЗначаен опис
Позицијата на ibidi GmbH е дел финансирани од ЕУ Мари Ск на? Odowska-Кири Иновативни мрежа за обука на InCeM (Интегрирана Компонента Велосипедизмот во епителните клетки подвижност). InCeM е фокусирана на клеточната миграција, која е од суштинско значење за виталните процеси како што се формирањето ткиво, заздравувањето на раните и ткиво инвазија во карциногенезата (incem.rwth-aachen.de). Проектот се работи во соработка со професор Рудолф Меркел во Истражувачкиот центар Jlich (www.fz-juelich.de). Кандидатите треба да имаат магистерски степен што не е постаро од 4 години и не мора да имаат поминато повеќе од 12 месеци од последните 3 години во Германија.

Проектот ќе ви даде можност да се работи директно во развој на групата и да ја посетите работилници, предавања и проектни партнери во мрежата. Тоа ќе ви овозможи да учат експериментални техники, работиме со нови материјали и се состои атрактивна плата.
На ibidi GmbH развива и продава производи во областа на мобилните врз основа анализи (www.ibidi.de) со соодветните инструменти и реагенси.

Проектот на ibidi се занимава со напредни клеточната миграција анализи. Со постојните миграција анализи стекнување на клеточната миграција податоци обично се забележани во однос на еден физички параметри, како што се хемиски градиент или површински топологија. Релевантни информации за разбирање на однесувањето на клетката, сепак, бара забелешки кои се изведуваат во присуство на неколку токму прилагодени параметри. Во проектот ќе имаат за цел да се воспостават нови клеточната миграција анализи во кои движењето на клетките можат да бидат во корелација со неколку основни параметри во исто време. Тоа треба да биде можно да се следи и анализира мобилен форми да се добијат дополнителни информации за вкупниот мобилен подвижност, како и да се пресмета сили на клетките примени на матрица.


Подобност и други критериуми
Кандидатите треба да имаат магистерски степен што не е постаро од 4 години и не мора да имаат поминато повеќе од 12 месеци од последните 3 години во Германија.


Краен рок за аплицирање
* 3 март 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
http://ibidi.com/

Позицијата на ibidi GmbH е финансиран од ЕУ, финансиран Мари Ск? Odowska-Кири Иновативни мрежа за обука на InCeM и се состои атрактивна плата. Проектот се работи во соработка со професор Рудолф Меркел во Истражувачкиот центар Jlich (www.fz-juelich.de).

http://ibidi.com/


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center